Kabinet en FIFA: wees open over onderhandelingen WK

Met dank overgenomen van Tj.R. (Tjeerd) van Dekken i, gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2010.

Het demissionaire kabinet en de FIFA blijken onderhandelingen te voeren over het WK voetbal in 2018 zonder de Tweede Kamer daarvan op de hoogte te stellen. Laat staan dat we de inhoud van de gesprekken kennen. Ik vind dit een slechte zaak, vooral omdat we te horen krijgen dat het kabinet op bepaalde punten niet met de FIFA wil werken. Maar welke punten zijn dat? In deze video licht ik toe waarom ik hierover Kamervragen heb gesteld. Klik op lees verder om ze te lezen.

Vragen van het lid Van Dekken (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het niet voldoen aan aanvullende eisen van de FIFA.

  • 2. 
    Wat is uw opvatting over de aanvullende eisen van de FIFA, zoals in dit artikel vermeld?
  • 3. 
    Zijn deze eisen volgens u fundamenteel anders van aard dan de eisen waaraan mogelijk wel wordt voldaan, hoewel dan een wetswijziging vooraf moet plaatsvinden, zoals belastingvrijstelling? Zo ja, in welke opzichten? Zo nee, waarom niet?
  • 4. 
    Waarom is de Kamer niet eerder en langs de geëigende weg geïnformeerd over deze FIFA-eisen en het afwijzen daarvan?
  • 5. 
    Bent u met de PvdA-fractie van mening dat er een spanning lijkt te zitten tussen de eerdere constatering uwer zijde dat de FIFA-eisen geen problemen opleveren voor de Nederlandse kandidatuur en het feit dat er dus wel buitensporige eisen zijn afgewezen? Zo nee, waarom niet?
  • 6. 
    Zijn er nog meer FIFA-eisen gesteld en vervolgens afgewezen waarvan de Kamer het bestaan (nog) niet kent? Zo ja, welke?