D66 is de nieuwe ondernemerspartij

Met dank overgenomen van K. (Kees) Verhoeven i, gepubliceerd op zaterdag 26 februari 2011, 2:59.
D66 is de nieuwe ondernemerspartij
Bron: Blog Kees Verhoeven

D66 is de nieuwe ondernemerspartij. En dat is maar goed ook. Want het kabinet opent drie valkuilen voor het midden- en kleinbedrijf. Allereerst verlagen ze de winstbelasting. Leuk voor grote bedrijven, maar door het verplaatsen van allerlei taken naar gemeenten gaan de lokale lasten stijgen. En die rekening komt bij het mkb.

Ten tweede gaat het kabinet 750 miljoen besparen door verlichting van administratieve lasten. Dat klinkt mooi, maar de echte lasten voor bedrijven stijgen in het regeerakkoord met 5 miljard per jaar.

Ten derde belooft het kabinet een heleboel: facturen op tijd betalen, vergunningen sneller verlenen, minder regels en 1 loket. Maar het zijn vooral de gemeenten en provincies die dit waar moeten maken.

D66 stel hier concrete plannen voor ondernemers tegenover. Zoals het beter aanbesteden van overheidsopdrachten zodat ook kleinere bedrijven een kans krijgen. Of het afschaffen van de verplichte heffingen van de KvK en de product- en bedrijfschappen. En onlangs nog, een thuiswerkfonds voor het mkb. Zodat kleinere werkgevers hun personeel beter kunnen laten thuiswerken zodat ze minder tijd verliesen in de file.

Daarbij gaan we veel met bedrijven in gesprek. zoals onlangs met de leden van de Rotterdamse ondernemersclub ROGIAD (foto)

Ondernemers merken dit en kiezen steeds vaker voor D66. Zo is D66 met 12% inmiddels de tweede partij voor het mkb! Alleen de VVD scoort beter, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Want als dit kabinet niet gaat stoppen met foppen, dan is ook de VVD geen goed idee.