Tweeduizend banen weg uit Drenthe

Met dank overgenomen van A.G. (Agnes) Wolbert i, gepubliceerd op donderdag 17 maart 2011.
de Johan Willem Friso kazerne in Assen
Bron: Blog Agnes Wolbert

Defensie wil de Johan Willem Friso kazerne sluiten. Onvoorstelbaar. Daar krijg ik het als regionaal Kamerlid helemaal benauwd van.

Vandaag heb ik opnieuw Kamervragen gesteld over de bezuinigingen op defensie. Het hardnekkige gerucht gaat , dat de Johan Willem Friso kazerne in Assen moet sluiten. Vijftienhonderd tot tweeduizend banen in Drenthe zullen daarmee verloren gaan . Ik moet er niet aan denken wat er allemaal gebeurt in de levens van de mensen die dit gaat treffen. Eerder heeft onze Fractie hier in de haag al een motie aangenomen gekregen, waarin wordt gevraagd dit type bezuinigingen evenredig over Nederland te verdelen en gebieden met een kwetsbare werkgelegenheid daarin te sparen. Vanuit het noorden zetten we alles op alles om te voorkomen dat sluiting door gaat.

In den Haag heb ik steeds Kamervragen gesteld, onze Angelien Eijsink is als defensiewoordvoerder op scherp. De Statenfractie is bezig met een publieksactie voor handtekeningen en zij komt volgende week dinsdag ook nog eens naar den Haag om een petitie aan te bieden aan de vaste Kamercommissie voor Defensie. Ondertussen zijn de burgemeester van Assen en de commissaris van de Koningin actief in de lobby naar den Haag en zo trekken de verschillende geledingen van de PvdA samen op. Want één ding is zeker: voor elke baan die we kwijt raken, moeten we in het Noorden twee keer zo hard werken om weer een andere terug te krijgen. Dan kun je maar beter zorgen dat je zuinig bent op de banen die je hebt en op de mensen die dat werk met liefde doen.

En wat mijn collega Kamerleden van CDA en VVD huize betreft zou ik willen zeggen: zet je in voor behoud van deze werkgelegenheid, daar hebben de mensen in Drenthe je (ook) voor gekozen. Het komt er nu op aan!

Agnes Wolbert

Lid Tweede Kamerfractie PvdA

a.wolbert@tweedekamer.nl