Daar deden we het allemaal voor, toch?

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op maandag 7 mei 2007.

Steeds minder mensen stappen over naar een andere zorgverzekeraar. Begin dit jaar waren het er nog 700.000.Dat is ongeveer 4,5 procent van het totaal aantal verzekerden. (NOS)

De verzekeraars gaan meer op de stoel van de arts zitten, miljoenen voor reclamecampagne’s die de verzekerden uiteindelijk moeten ophoesten, samenklonterende verzekeraars, steeds meer onverzekerden, ziekenhuizen denken na over winst maken, kleine ziekenhuizen verdwijnen uit de buurt, concurrerentie die ten koste gaat van de kwaliteit, concurreren in plaats van samenwerken, miljoenen verspilling aan bureaucratie en onwerkbare controle-systemen (DBC) etc. etc.

Mensen willen gewoon goede en betaalbare zorg. En daar hebben ze recht op, ongeacht inkomen of huidige gezondheid. Natuurlijk kan zorg altijd efficienter en beter. Maar daar hebben we de markt absoluut niet voor nodig. De markt richt zich op prijs, niet op kwaliteit. De plannen van de SP en de vele zorgverleners verenigd in de groep ‘zorg geen markt‘ laten zien dat het anders kan én moet. Onder dit kabinet wordt de marktwerking helaas niet teruggedraaid, enkel vertraagd ingevoerd.