Bezoek weekmarkten Sittard-Geleen met PvdA-fractie Sittard-Geleen

Met dank overgenomen van P.E. (Pauline) Smeets i, gepubliceerd op dinsdag 27 september 2011.
24 september 2011
Bron: Blog Pauline Smeets

Pauline bracht afgelopen zaterdag - samen met de PvdA-fractie uit Sittard-Geleen - een bezoek aan de weekmarkten van Sittard en Geleen. Een bezoek dat niet in het teken stond van verkiezingen. Hun doel was om met de bezoekers een praatje te maken. Om van hen te horen wat er speelt. Om te horen hoe ze denken over 'de politiek' en om te begrijpen waar burgers en inwoners van Sittard-Geleen zich zorgen over maken.

Het was er druk en ouderwets gezellig. Het zonnetje scheen en een lekkere temperatuur zorgden voor een nazomerse zaterdag met veel bezoekers. Bij de marktkooplieden en op de terrasjes zag je dan ook overal tevreden gezichten.

Minder tevreden gezichten bij de bezoekers die zich grote zorgen maken over de rekening van de crisis die bij de meest kwetsbare mensen wordt neergelegd. Men vreest het moment waarop het eerste loonstrookje in 2012 op de deurmat valt. Een moment waarop voor iedereen de gevolgen zichtbaar én tastbaar worden. Burgers verwachten dat iedereen mee kan blijven doen, dat kinderen met een beperking naar school kunnen, dat arbeidsgehandicapten aan het werk blijven en dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben en dat ze zo lang als mogelijk zelfstandig kunnen zijn. Burgers begrijpen echter ook dat we moeten bezuinigen en dat er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Ze begrijpen ook dat deze bezuinigingen gevolgen zullen hebben maar verwachten dat de gevolgen eerlijk verdeeld worden. Met deze laatste conclusie zijn

Pauline Smeets

en de lokale PvdA politici het volmondig eens. Talloze keren hebben ze dan ook al aangegeven zich maximaal te zullen inspannen om op te komen voor de meest kwetsbare mensen in ons land en in onze stad. Dat dit geen gemakkelijke klus wordt realiseren ze zich daarbij terdege.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Pauline Smeets