Verordening 1979/2929 - Gehele of gedeeltelijke schorsing van de rechten van het gemeenschappelijk douanetarief voor sommige produkten van de Hoofdstukken 1 tot en met 24 van het gemeenschappelijk douanetarief, uit Malta (1980)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening was geldig van 1 januari 1980 tot 31 december 1980.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EEG) nr. 2929/79 van de Raad van 18 december 1979 houdende gehele of gedeeltelijke schorsing van de rechten van het gemeenschappelijk douanetarief voor sommige produkten van de Hoofdstukken 1 tot en met 24 van het gemeenschappelijk douanetarief, van oorsprong uit Malta (1980)

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EEC) No 2929/79 of 18 December 1979 totally or partially suspending Common Customs Tariff duties on certain products, falling within Chapters 1 to 24 of the Common Customs Tariff, originating in Malta (1980)
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 1979/2929
Origineel voorstel COM(1979)424 EN
Celex-nummer i 31979R2929

3.

Key dates

Document 18-12-1979
Bekendmaking in Publicatieblad 28-12-1979; PB L 334 p. 1-6
Inwerkingtreding 01-01-1980; in werking zie art 4
Einde geldigheid 31-12-1980; zie art. 1

4.

Wettekst

Avis juridique important

|

5.

31979R2929

Verordening (EEG) nr. 2929/79 van de Raad van 18 december 1979 houdende gehele of gedeeltelijke schorsing van de rechten van het gemeenschappelijk douanetarief voor sommige produkten van de Hoofdstukken 1 tot en met 24 van het gemeenschappelijk douanetarief, van oorsprong uit Malta (1980)

Publicatieblad Nr. L 334 van 28/12/1979 blz. 0001 - 0006

++++

VERORDENING ( EEG ) Nr . 2929/79 VAN DE RAAD

van 18 december 1979

houdende gehele of gedeeltelijke schorsing van de rechten van het gemeenschappelijk douanetarief voor sommige produkten van de Hoofdstukken 1 tot en met 24 van het gemeenschappelijk douanetarief , van oorsprong uit Malta ( 1980 )

DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN ,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap , inzonderheid op de artikel 43 en 113 ,

Gelet op Verordening ( EEG ) nr . 1059/69 van de Raad van 28 mei 1969 tot vaststelling van de handelsregeling die van toepassing is op bepaalde goederen , verkregen door verwerking van landbouwprodukten ( 1 ) , inzonderheid op artikel 12 ,

Gezien het voorstel van de Commissie ( 2 ) ,

Gezien het advies van het Europese Parlement ( 3 ) ,

Overwegende dat de Gemeenschap , overeenkomstig bijlage I van de Overeenkomst waarbij een Associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Economische Gemeenschap en Malta ( 4 ) , de rechten van het gemeenschappelijk douanetarief voor sommige produkten gedeeltelijk moet schorsen ; dat het bovendien dienstig is , voorlopig sommige van deze in genoemde bijlage bedoelde tariefbegunstigingen aan te passen of aan te vullen ; dat derhalve van 1 januari tot en met 31 december 1980 het vaste element van de belasting die wordt geheven op de onder Verordening ( EEG ) nr . 1059/69 vallende goederen of het voor de overige produkten geldende douanerecht , door de Gemeenschap dient te worden geschorst voor de in de bijlage bij deze verordening genoemde produkten , van oorsprong uit Malta , tot op het voor elk van deze produkten aangegeven niveau ,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD :

Artikel 1

1 . Van 1 januari tot en met 31 december 1980 mogen de in de bijlage vermelde produkten van oorsprong uit Malta in de Gemeenschap worden ingevoerd met toepassing van de douanerechten die daarin naast elk produkt zijn aangegeven .

2 . Voor de toepassing van deze verordening zijn de regels inzake de oorsprong die welke op elk tijdstip gelden voor de toepassing van de Overeenkomst waarbij een Associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Economische Gemeenschap en Malta .

Artikel 2

Wanneer produkten die onder de in artikel 1 bedoelde regeling vallen , in de Gemeenschap worden ingevoerd in zodanige hoeveelheden of tegen zodanige prijzen dat daardoor ernstig padeel wordt berokkend of dreigt te worden berokkend aan de producenten in de Gemeenschap welke gelijksoortige of rechtstreeks daarmee concurrerende produkten voortbrengen , kunnen de rechten van het gemeenschappelijk douanetarief voor de betrokken produkten gedeeltelijk of volledig worden hersteld . Deze maatregelen kunnen eveneens worden getroffen indien het ernstige nadeel of het gevaar daarvoor beperkt blijft tot één enkel gebied van de Gemeenschap .

Artikel 3

1 . Met het oog op de toepassing van artikel 2 kan de Commissie bij verordening besluiten , de heffing van de douanerechten voor een bepaalde periode weder in te voeren .

2 . Indien de Commissie door een Lid-Staat is verzocht op te treden , spreekt zij zich uit binnen een termijn van ten hoogste tien werkdagen , te rekenen vanaf de ontvangst van het verzoek en deelt zij aan de Lid-Staten mede welk gevolg aan het verzoek is gegeven .

3 . Iedere Lid-Staat kan de maatregel van de Commissie binnen de tien werkdagen , volgende op de dag van mededeling daarvan , aan de Raad voorleggen . Het beroep op de Raad heeft geen opschortende werking . De Raad komt onverwijld bijeen . Hij kan met gekwalificeerde meerderheid van stemmen...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

6.

Origineel voorstel

 

7.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

8.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

9.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.