Besluit 2005/26 - Ondertekening van het Verdrag voor de versterking van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Tropische Tonijn, die is ingesteld bij de Overeenkomst van 1949 tussen de VS en Costa Rica (Verdrag van Antigua)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 19 januari 2005 gepubliceerd en is op 25 oktober 2004 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2005/26/EG: Besluit van de Raad van 25 oktober 2004 betreffende de ondertekening namens de Europese Gemeenschap van het Verdrag voor de versterking van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Tropische Tonijn, die is ingesteld bij de Overeenkomst van 1949 tussen de Verenigde Staten van Amerika en de Republiek Costa Rica (Verdrag van Antigua)

officiële Engelstalige titel

2005/26/EC: Council Decision of 25 October 2004 on the signing, on behalf of the European Community, of the Convention for the strengthening of the Inter-American Tropical Tuna Commission established by the 1949 Convention between the United States of America and the Republic of Costa Rica (‘Antigua Convention’)
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2005/26
Origineel voorstel COM(2004)242 NLEN
Celex-nummer i 32005D0026

3.

Key dates

Document 25-10-2004
Bekendmaking in Publicatieblad 19-01-2005; OJ L 159M , 13.6.2006,Special edition in Romanian: Chapter 04 Volume 008,Special edition in Bulgarian: Chapter 04 Volume 008,OJ L 15, 19.1.2005
Inwerkingtreding 25-10-2004; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

19.1.2005   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 15/9

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 25 oktober 2004

betreffende de ondertekening namens de Europese Gemeenschap van het Verdrag voor de versterking van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Tropische Tonijn, die is ingesteld bij de Overeenkomst van 1949 tussen de Verenigde Staten van Amerika en de Republiek Costa Rica (Verdrag van Antigua)

(2005/26/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 37, juncto artikel 300, lid 2, eerste alinea, eerste zin,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Europese Gemeenschap is exclusief bevoegd om maatregelen inzake de instandhouding en het beheer van de visbestanden vast te stellen en overeenkomsten te sluiten met andere landen en internationale organisaties.

 

(2)

De Gemeenschap is verdragsluitende partij bij het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht van de zee, krachtens hetwelk alle leden van de internationale gemeenschap de plicht hebben samen te werken voor het behoud en het beheer van de levende rijkdommen van de zee.

 

(3)

Op 19 december 2003 heeft de Gemeenschap de Overeenkomst voor de toepassing van de bepalingen van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht van de zee van 10 december 1982 die betrekking hebben op de instandhouding en het beheer van de grensoverschrijdende en over grote afstanden trekkende visbestanden (1) ondertekend en geratificeerd.

 

(4)

De Inter-Amerikaanse Commissie voor Tropische Tonijn (IATTC) is ingesteld bij de in 1949 gesloten Overeenkomst tussen de Verenigde Staten van Amerika en de Republiek Costa Rica. Tijdens haar 61e vergadering in juni 1998 heeft de IATTC een resolutie aangenomen waarbij de verdragsluitende partijen overeenkwamen een nieuw verdrag op te stellen om de commissie te versterken en de status ervan aan te passen aan de bepalingen van het internationaal zeerecht.

 

(5)

De Gemeenschap was vanaf het begin uitgenodigd om volwaardig deel te nemen aan dit proces, en heeft hierbij een actieve rol gespeeld. Tijdens de 70e vergadering van de IATTC van 24 tot en met 27 juni 2003 in Antigua, Guatemala, heeft dit proces geleid tot de goedkeuring van het Verdrag voor de versterking van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Tropische Tonijn, die is ingesteld bij de Overeenkomst van 1949 tussen de Verenigde Staten van Amerika en de Republiek Costa Rica (het Verdrag van Antigua).

 

(6)

Overeenkomstig artikel XXVII staat het Verdrag van Antigua open voor ondertekening in Washington DC, Verenigde Staten van Amerika, van 14 november 2003 tot en met 31 december 2004.

 

(7)

Overeenkomstig artikel XXVII, lid 1, onder c), staat het Verdrag van Antigua open voor ondertekening door de Gemeenschap.

 

(8)

In het gebied van het Verdrag van Antigua zijn vissers van de Gemeenschap actief. Het is dus in het belang van de Gemeenschap om lid te worden van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Tropische Tonijn. De Gemeenschap moet het Verdrag van Antigua derhalve ondertekenen,

BESLUIT:

Artikel 1

De ondertekening van het Verdrag voor de versterking van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Tropische Tonijn, die is ingesteld bij de Overeenkomst van 1949 tussen de Verenigde Staten van Amerika en de Republiek Costa Rica (Verdrag van Antigua), wordt hierbij namens de Europese Gemeenschap goedgekeurd, onder voorbehoud van het besluit van de Raad tot sluiting van dit verdrag.

De tekst van het Verdrag van Antigua is bij dit besluit gevoegd.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad is gemachtigd de perso(o)n(en) aan te wijzen die bevoegd is (zijn) het Verdrag van Antigua namens de Gemeenschap te ondertekenen onder voorbehoud van sluiting.

Gedaan te Luxemburg, 25 oktober...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.