2008/93/EG: Besluit nr. 1/2008 van de Gezamenlijke Raad EU-Mexico van 15 januari 2008 tot uitvoering van artikel 9 van Besluit nr. 2/2001 van de Gezamenlijke Raad van 27 februari 2001 over de vaststelling van een kader voor de onderhandelingen over overeenkomsten inzake onderlinge erkenning

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig is op 5 februari 2008 gepubliceerd en is op 1 maart 2008 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2008/93/EG: Besluit nr. 1/2008 van de Gezamenlijke Raad EU-Mexico van 15 januari 2008 tot uitvoering van artikel 9 van Besluit nr. 2/2001 van de Gezamenlijke Raad van 27 februari 2001 over de vaststelling van een kader voor de onderhandelingen over overeenkomsten inzake wederzijdse erkenning

officiële Engelstalige titel

2008/93/EC: Decision No 1/2008 of the EU-Mexico Joint Council of 15 January 2008 implementing Article 9 of Joint Council Decision No 2/2001 of 27 February 2001 on the establishment of a framework for the negotiation of mutual recognition agreements
 
Rechtsinstrument Overig
Celex-nummer i 22008D0093

3.

Key dates

Document 15-01-2008
Bekendmaking in Publicatieblad 05-02-2008; PB L 31 p. 32-33
Ondertekening 15-01-2008; Brussel
Inwerkingtreding 01-03-2008; in werking zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

5.2.2008   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 31/32

 

BESLUIT Nr. 1/2008 VAN DE GEZAMENLIJKE RAAD EU-MEXICO

van 15 januari 2008

tot uitvoering van artikel 9 van Besluit nr. 2/2001 van de Gezamenlijke Raad van 27 februari 2001 over de vaststelling van een kader voor de onderhandelingen over overeenkomsten inzake wederzijdse erkenning

(2008/93/EG)

DE GEZAMENLIJKE RAAD,

Gelet op Besluit nr. 2/2001 van de Gezamenlijke Raad EU-Mexico, en met name op artikel 9, en op de Overeenkomst inzake economisch partnerschap, politieke coördinatie en samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Verenigde Mexicaanse Staten, anderzijds, (hierna „de overeenkomst” genoemd), en met name op artikel 47,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

In beginsel niet later dan drie jaar na de inwerkingtreding van Besluit nr. 2/2001, stelt de Gezamenlijke Raad een procedure vast voor onderhandelingen over overeenkomsten inzake wederzijdse erkenning.

 

(2)

De onderhandelingen over overeenkomsten inzake wederzijdse erkenning zouden kunnen worden bevorderd en vergemakkelijkt door aanbevelingen van beroepsinstanties van de partijen; de partijen moeten nagaan of de aanbevelingen in overeenstemming zijn met de overeenkomst en met de besluiten die door de bij die overeenkomst opgerichte Gezamenlijke Raad zijn vastgesteld; na deze beoordeling zouden de bevoegde autoriteiten van de partijen onderhandelingen kunnen aanvatten.

 

(3)

De evaluatie van de aanbevelingen van de beroepsinstanties wordt uitgevoerd door de Gemengde Commissie, overeenkomstig artikel 48, lid 2, van de overeenkomst,

BESLUIT:

Artikel 1

  • 1. 
    De partijen moedigen de representatieve beroepsorganisaties op hun grondgebied aan aanbevelingen voor te leggen aan de Gemengde Commissie over wederzijdse erkenning, teneinde de dienstverleners in staat te stellen geheel of ten dele te voldoen aan de door de partijen gehanteerde criteria voor het verlenen van vergunningen, octrooien en certificaten aan en het functioneren van dienstverleners, in het bijzonder de beoefenaars van vrije beroepen.
  • 2. 
    De Gemengde Commissie onderzoekt de in lid 1 vermelde aanbevelingen om na te gaan of ze in overeenstemming zijn met de overeenkomst en met de besluiten van de door de bij die overeenkomst opgerichte Gezamenlijke Raad.
  • 3. 
    Wanneer overeenkomstig de in lid 2 vermelde procedure is vastgesteld dat een in lid 1 bedoelde aanbeveling in overeenstemming is met de overeenkomst en de besluiten van de Gezamenlijke Raad en de bevoegde autoriteiten vinden dat er voldoende overeenstemming bestaat tussen de relevante regelgevingen van de partijen, onderhandelen de partijen, met het oog op de tenuitvoerlegging van die aanbeveling via die bevoegde autoriteiten over een overeenkomst inzake wederzijdse erkenning van voorschriften, kwalificaties, octrooien en andere regelingen.
  • 4. 
    De in lid 3 bedoelde overeenkomsten worden gesloten binnen een wederzijds overeengekomen termijn door middel van een besluit van de Gezamenlijke Raad dat onder meer de volgende zaken kan bestrijken:
 

a)

gelijkwaardigheid van kwalificaties, met inbegrip van onderwijs, ervaring en examens;

 

b)

equivalentie van gedrags- en ethische normen;

 

c)

beroepsontwikkeling en volwassenenonderwijs of bijscholing om de gelijkwaardigheid te handhaven;

 

d)

plaatselijke kennis, die onderwerpen bestrijkt als plaatselijke wetgeving, regelgeving, taal, geografie of klimaat;

 

e)

equivalentie van de eisen inzake consumentenbescherming zoals beroepsaansprakelijkheidsverzekering;

 

f)

specifieke behandeling van tijdelijke licenties op korte termijn.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag van de tweede maand volgende...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.