Besluit 2010/717 - Goedkeuring van wijzigingen in het Verdrag inzake toekomstige multilaterale samenwerking op visserijgebied in het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 7 december 2010 gepubliceerd en is op 8 november 2010 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2010/717/EU: Besluit van de Raad van 8 november 2010 betreffende de goedkeuring, namens de Europese Unie, van wijzigingen in het Verdrag inzake toekomstige multilaterale samenwerking op visserijgebied in het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan

officiële Engelstalige titel

2010/717/EU: Council Decision of 8 November 2010 on the approval, on behalf of the European Union, of the Amendment to the Convention on Future Multilateral Cooperation in the Northwest Atlantic Fisheries
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2010/717
Origineel voorstel COM(2010)75 NLEN
Celex-nummer i 32010D0717

3.

Key dates

Document 08-11-2010
Bekendmaking in Publicatieblad 07-12-2010; Special edition in Croatian: Chapter 11 Volume 123,OJ L 321, 7.12.2010
Inwerkingtreding 08-11-2010; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

7.12.2010   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 321/1

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 8 november 2010

betreffende de goedkeuring, namens de Europese Unie, van wijzigingen in het Verdrag inzake toekomstige multilaterale samenwerking op visserijgebied in het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan

(2010/717/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43, lid 2, in samenhang met artikel 218, lid 6, onder a),

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien de goedkeuring door het Europees Parlement,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Het Verdrag inzake toekomstige multilaterale samenwerking op visserijgebied in het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan („het verdrag”) is op 24 oktober 1978 in Ottawa ondertekend en op 1 januari 1979 in werking getreden, en bij dit verdrag is de Visserijorganisatie voor het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan („NAFO”) opgericht.

 

(2)

De Gemeenschap is tot het verdrag toegetreden bij Verordening (EEG) nr. 3179/78 van de Raad van 28 december 1978 betreffende de sluiting door de Europese Economische Gemeenschap van de Overeenkomst inzake toekomstige multilaterale samenwerking op visserijgebied in het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan (1).

 

(3)

Als gevolg van de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon op 1 december 2009 is de Unie in de plaats getreden van de Europese Gemeenschap, waarvan zij de opvolgster is.

 

(4)

De algemene raad van de NAFO heeft tijdens de jaarlijkse vergadering van 2007 en die van 2008 de wijziging van het verdrag („de wijzinging”) vastgesteld. Deze wijziging betreft tal van aspecten van het verdrag en beoogt in de eerste plaats het verdrag beter in overeenstemming te brengen met andere recente regionale verdragen en internationale instrumenten op visserijgebied en er moderne concepten van visserijbeheer in op te nemen.

 

(5)

De wijziging zal de Unie helpen haar internationale verplichtingen met betrekking tot de duurzame visserij na te komen en de doelstellingen van het verdrag te bevorderen.

 

(6)

De wijziging dient te worden goedgekeurd,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De wijziging van het Verdrag inzake toekomstige multilaterale samenwerking op visserijgebied in het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan („de wijziging”) wordt namens de Unie goedgekeurd (2).

De tekst van de wijziging is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd de persoon aan te wijzen die bevoegd is om de in artikel XXI, lid 3, van het verdrag bedoelde kennisgeving te doen, teneinde de Unie te binden.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt goedgekeurd.

Gedaan te Brussel, 8 november 2010.

Voor de Raad

De voorzitter

  • M. 
    WATHELET
 

  • (2) 
    De datum van inwerkingtreding van de wijziging wordt door het secretariaat-generaal van de Raad bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.
 

VERTALING

WIJZIGING VAN HET VERDRAG INZAKE TOEKOMSTIGE MULTILATERALE SAMENWERKING OP VISSERIJGEBIED IN HET NOORDWESTELIJKE DEEL VAN DE ATLANTISCHE OCEAAN

De verdragsluitende partijen bij het Verdrag inzake toekomstige multilaterale samenwerking op visserijgebied in het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan (hieronder „het verdrag” genoemd) zijn als volgt overeengekomen:

Artikel 1

De titel van het verdrag wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 2

De preambule van het verdrag wordt geschrapt en vervangen door de volgende nieuwe preambule:

„DE VERDRAGSLUITENDE PARTIJEN,

CONSTATERENDE dat de kuststaten van het noordwestelijke deel van de Atlantische Oceaan in overeenstemming met het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.