Wisseling van de Bredase wacht

Met dank overgenomen van K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, gepubliceerd op vrijdag 30 december 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blogs PoMo

Beste bezoekers van deze site,

Naast mijn werk als lid van de Tweede Kamer ben ik namens de VVD ook fractievoorzitter in de Bredase gemeenteraad.

Met een wisseling van het jaar komt er ook een wisseling van het fractievoorzitterschap.

Per 1 januari 2012 zal ik dit overdragen aan Patrick Ernst, een uitstekende opvolger!

Ik blijf wel lid van de gemeenteraad en dus van de Bredase VVD-fractie.

Nadat ik aangaf het fractievoorzitterschap te willen overdragen, heeft de fractie tijdens een fractiebijeenkomst in november unaniem voor Patrick als opvolger gekozen. Meer informatie kunt u lezen in onderstaand persbericht.

Ik ben trots op het team dat onze fractie geworden is, de bloeiende afdeling waar ik iedere borrel veel nieuwe gezichten zie en op het feit dat een overgang in onze partij zo soepel en eensgezind kan lopen. Ik zal me natuurlijk in blijven zetten voor een liberaler Nederland als VVD’er in de Tweede Kamer en de Bredase gemeenteraad.

Ik wens u en de uwen een fijne jaarwisseling en veel geluk in 2012!

hartelijke groet,

Klaas

Persbericht VVD Breda:

Patrick Ernst nieuwe fractievoorzitter VVD Breda

Met ingang van 1 januari draagt Klaas Dijkhoff het fractievoorzitterschap van de VVD-fractie Breda over aan Patrick Ernst.

Klaas Dijkhoff was de afgelopen verkiezingen lijsttrekker van de VVD in Breda. Sinds juni 2010 zit hij tevens namens de VVD in de Tweede Kamer. In zijn eerste jaar als kamerlid was hij woordvoerder ontwikkelingssamenwerking. Sinds juni 2011 is hij (onder andere) woordvoerder Europese zaken. De zwaarte van deze portefeuille (middenin de eurocrisis) maakt het steeds moeilijker het fractievoorzitterschap naar eigen tevredenheid uit te oefenen. In november heeft de fractie unaniem Patrick Ernst als goede opvolger gekozen. Klaas blijft lid van de VVD fractie in de Bredase gemeenteraad.

Patrick Ernst is voor de VVD lid van de gemeenteraad sinds 2002. Daarnaast heeft hij veel bestuurlijke functies vervuld, zowel binnen als buiten de politiek. Momenteel is hij werkzaam als controller en is hij ook binnen de fractie de financiële steun en toeverlaat.

Patrick Ernst: “Klaas heeft de VVD Breda de grootste partij in Breda gemaakt. Hij stond ook aan de basis van het coalitieakkoord. Daarnaast heeft hij van de fractie een hecht team gemaakt. Ik ben blij dat Klaas ook de komende tijd zijn brede politieke ervaring en kennis van dossiers blijft delen in de fractie.”

De fractie heeft unaniem gekozen voor Patrick Ernst als opvolger van Klaas Dijkhoff. “Met Patrick Ernst krijgt de fractie een ervaren man aan het roer. Zo halverwege de rit is het van belang dat de fractie meer en meer focust op wat Breda de komende jaren nodig heeft. Het leiden van dat proces is bij Patrick in goede handen, hij combineert ervaring met ambitie en een frisse blik. Ik zie ernaar uit dat proces mee te maken als lid van het team onder aanvoering van Patrick,” aldus Klaas Dijkhoff, “Zelf zal ik op alle fronten, van Brussel via den Haag tot Breda, me in blijven zetten voor een liberalere samenleving. Waar in de eerste plaats de mensen in Breda zelf weer ruimte krijgen en de overheid minder nadrukkelijk aanwezig is.”

Patrick Ernst stelt dat de fractie de ingezette koers zal blijven volgen: “Veiligheid en het bevorderen van de lokale economie blijven speerpunten voor de VVD-fractie. Ook is het cruciaal dat we als Breda ons huishoudboekje op orde houden zonder lasten te verzwaren. De afgelopen jaren hebben we te ruim boven onze stand geleefd. Tevens zal de VVD-fractie zichtbaar blijven in de stad en ook daarbuiten. De regio wordt steeds belangrijker en we zullen onze blik moeten verruimen. “

Binnen de fractie zullen ook diverse woordvoerderschappen gaan wisselen. U kunt voor meer informatie hiervoor begin januari het beste de site van de VVD-fractie raadplagen. www.vvd-breda.nl.

Deel dit bericht!

  • alttekst ontbreekt in origineel bericht
    Bron: Blogs PoMo
 
alttekst ontbreekt in origineel bericht