Kom naar actie tegen megastal

Met dank overgenomen van Tj.R. (Tjeerd) van Dekken i, gepubliceerd op maandag 12 maart 2012.
Kom naar actie tegen megastal
Bron: Partij van de Arbeid

Foto Wakkerdier.nl

De Partij van de Arbeid steunt de actie 'We zijn het mega zat!!'. Op zaterdag 17 maart vindt onder deze noemer op de Dam in Amsterdam een manifestatie plaats tegen megastallen, intensieve veehouderij en afbraak van natuur en milieu. In deze discussies speelt voor de PvdA het mogelijke effect op de volksgezondheid en het dierenwelzijn een doorslaggevende rol. De PvdA wil een definitief einde aan de megastallen en een inkrimping van de veestapel.

Dierenwelzijn zien wij als een vorm van beschaving. Het lijden van dieren moet zoveel mogelijk worden beperkt. De PvdA werkt aan een initiatiefwet die tot doel heeft dat dieren minder op stal en meer in de wei staan.

Tot slot gaat de afbraak van natuur ons aan het hart. Als het aan staatssecretaris Bleker ligt, dan blijft hier niets meer van over. Het kabinet vergeet daarbij gemakshalve wat de waarde van natuur is. Voor mensen. Voor dieren. Voor de toekomst van onze kinderen. Nog geen twee weken terug presenteerde de PvdA samen met GroenLinks en D66 een alternatief voor het natuurbeleid van het Kabinet. De staatssecretaris gaat echter door op de ingeslagen weg en dat is onacceptabel. Daarom zijn wij er op zaterdag 17 maart bij. Jij ook?

Locatie: Dam, Amsterdam

Tijd: 12.00 en 14.00 uur