Krokodillentranen over PVV-meldpunt

Met dank overgenomen van E. (Emine) BozkurtĀ i, gepubliceerd op dinsdag 13 maart 2012.
Krokodillentranen over PVV-meldpunt
Bron: Blog Emine Bozkurt

Emine Bozkurt, voor de PvdA in het Europees Parlement, noemt het debat in Nederland omtrent het PVV-meldpunt Midden- en Oost-Europeanen schijnheilig. "De regeringspartijen weigeren formeel afstand te nemen van dit verwerpelijke initiatief. Tegelijkertijd schreeuwen de VVD- en CDA-Europarlementariƫrs echter moord en brand. Wie moeten we nu nog geloven?"

Het Europees Parlement debatteert vandaag over het PVV-meldpunt. In de aanloop naar dit debat nemen de Europese zusterpartijen van de VVD en CDA uitdrukkelijk afstand van het online-meldpunt en roepen de Nederlandse regering op het initiatief te veroordelen. Bozkurt zal ze tijdens het debat aanspreken op deze tegenstelling. "Ik zie veel krokodillentranen, maar weinig actie richting de Nederlandse regering", aldus Bozkurt.

"Nederland verliest op die manier haar geloofwaardigheid in Europa. Ook de rol als gidsland voor een open en tolerante samenleving zijn we kwijtgeraakt. En daar houd ik dit minderheidskabinet voor verantwoordelijk."

De resolutie van het Europees Parlement, waarover donderdag gestemd zal worden, stelt dat het online-meldpunt een belediging is voor de Europese waarden en beginselen. Daarnaast worden de Nederlandse autoriteiten en de Commissie Gelijke Behandeling gevraagd om te onderzoeken of dit PVV-initiatief aanzet tot haat en dus strijdig is met antidiscriminatiewetgeving.

Bron afbeelding: SXC / sqback