Geen vertrouwen meer in minister Schippers

Met dank overgenomen van Tj.R. (Tjeerd) van Dekken i, gepubliceerd op woensdag 28 maart 2012.

Minister Schippers heeft in het debat rondom de kosten voor de Olympische Speken in 2028 de Kamer verkeerd geïnformeerd. En niet voor de eerste keer. Bovendien heeft ze haar ambtenaren niet in de hand en draait ze om de hete brij heen. De PvdA heeft daarom geen vertouwen meer in deze minister en heeft daarom de motie van wantrouwen tegen haar gesteund.

Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heerst een cultuur om de Kamer informatie te onthouden, zo bleek uit het achterhouden van kostenramingen voor het organiseren van de Olympische Spelen in 2028. De minister zegt niet op de hoogte te zijn van die cultuur. Dat betekent dat zij niet in de hand heeft wat er onder haar gebeurt.

Daarnaast heeft minister Schippers er zelf voor gekozen de Kamer niet volledig te informeren door informatie achter te houden die men bij ministerie van Financiën zeer relevant vond.

Bovendien sporen haar antwoorden in het debat van gisteren niet met de antwoorden die ze eerder gaf.

Tenslotte is het niet de eerste keer dat deze minister de Kamer verkeerd informeert. Zo moest de Kamer rond de WK Bid ook al alles in het werk stellen om de juiste informatie van de minister te krijgen. En bij een debat over wanbetalers in de zorg liet de minister op een vraag van de PvdA weten een evaluatierapport niet te hebben, terwijl datzelfde rapport al maanden bij haar bekend was. Dat is dus drie keer de Kamer niet of verkeerd informeren. Reden voor de PvdA om de motie van wantrouwen tegen deze minister te steunen.