Agenda

Met dank overgenomen van J.A. (Judith) Merkies i, gepubliceerd op donderdag 12 april 2012, 0:23.

donderdag 12 april 2012

Geboden wordt een jaarcontract met uitzicht op verlenging, stanplaats Den Haag/Brussel

De PvdA-fractie binnen het Europees Parlement zoekt per direct een ervaren persvoorlichter. U bent belast met alle werkzaamheden die voortvloeien uit de voorlichting aan de pers met als doel het Europees beleid van de PvdA in met name de Nederlandse media onder de aandacht te brengen. U ontwikkelt in nauw overleg met de delegatie een communicatieplan (strategie), dat als leidraad geldt voor alle communicatie-uitingen (woordvoering, persconferenties en -berichten, campagne-uitingen, website, flyers, nieuwsbrief, etc). U volgt dagelijks de politieke ontwikkelingen en doet proactief voorstellen voor rapid response acties. Daarnaast coördineert u de interne communicatie binnen de delegatie.

Kerntaken: Woordvoering en Communicatiestrategie

Competenties

•U heeft affiniteit met de doelstellingen en het gedachtegoed van de PvdA

•Werkervaring in een vergelijkbare functie of als journalist

•U combineert een uitstekend taalgevoel, foutloos Nederlands in schrift en spreken met uitstekende communicatieve vaardigheden en een campagnematige aanpak

•U bent flexibel en heeft er geen moeite mee om onregelmatige op werktijden te werken

•U beschikt over enige kennis van de Europese politiek en de taken van het Europees Parlement en heeft affiniteit met de bijbehorende dossiers en werkzaamheden.

Wat bieden wij?

De PvdA-eurodelegatie biedt een zeer dynamische en afwisselende baan waar communicatief strategisch denken gewaardeerd en aangemoedigd wordt. U werkt in een jong team van enthousiaste en gemotiveerde collega’s.

Standplaats voor deze functie is Den Haag of Brussel, afhankelijk van de omstandigheden van de voorlichter. Regelmatig worden de werkzaamheden echter verricht vanuit het Europees Parlement te Brussel en Straatsburg. De voorlichter komt in dienst van de PvdA-eurodelegatie. Salariëring van de voorlichter is afgeleid van de Rijksschalen (minimaal schaal 10, maximaal schaal 11). Het salaris bedraagt minimaal € 2.385,96 per maand en maximaal € 4.259,02 op basis van een 35-urige werkweek .

Enthousiast?

Wij nodigen u van harte uit om uw sollicitatiebrief en CV te mailen naar

s-d.delegationnl@europarl.europa.eu ter attentie van de heer Joeri Hamvas - Directeur.

Inlichtingen en een uitgebreide vacaturetekst kunnen verkregen worden via email of +32 2 28 42966. De kandidaatstelling eindigt op 26 april om 09h00. De gesprekken met kandidaten zullen waarschijnlijk plaatsvinden in de weken van 7 en 14 mei te Brussel.