Agenda

Met dank overgenomen van J.A. (Judith) Merkies i, gepubliceerd op woensdag 20 juni 2012, 0:29.
Agenda
Bron: Blog Judith Merkies

Café Goos, Maasstraat 74, 1078 HL Amsterdam

Donderdag 28 juni

Inloop vanaf 20:00 uur, aanvang debat 20:30 uur

Zelf energie opwekken in een huurwoning

Zelf energie opwekken met behulp van een zonnepaneel op je dak of een mini-windmolen in je tuin levert je veel geld op. Je bespaart hiermee namelijk flink op je energiekosten. Ook lever je een directe bijdrage aan een schoner milieu. De keuze lijkt dan ook niet moeilijk. Toch ligt dit niet voor iedereen zo eenvoudig. Want voor bewoners van een huurwoning, -flat of appartement bestaan er nog te veel barrières om te investeren in kleinschalige energieopwekking. Een gemiste kans.

Bewoners van huurwoningen, -flats of appartementen hebben vaak niet de luxe van een eigen tuin of dak. Huurders zijn hierdoor aangewezen op de huisbaas. Deze moet de kosten en baten van deze technieken met de huurder delen waardoor de prikkel om hiervoor te kiezen vaak afwezig is. Negatieve belastingprikkels voor bewoners van appartementen en flats zorgen ervoor dat ook voor hen de keuze voor een duurzame alternatieve energievoorziening financieel onaantrekkelijk is. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze duurzame alternatieven ook voor hen (financieel) haalbaar zijn? Hoe werken we de financiële en praktische barrières weg? En welke rol is hierbij weggelegd voor woningbouwverenigingen? En wat kunt u als bewoner zelf doen?

In samenwerking met de Rode Ondernemers in de PvdA gaat PvdA-Europarlementariër Judith Merkies op donderdag 28 juni, hierover in Amsterdam in gesprek met o.a.:

  • • 
    Jacques Monasch, woordvoerder Wonen PvdA Tweede Kamerfractie;
  • • 
    Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening (incl. Bouw en Woningtoezicht), en Grondzaken, Klimaat en Energie gemeente Amsterdam (aanwezigheid onder voorbehoud);
  • • 
    Ernst Vuyk, secretaris van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE). De vereniging voor vrije energieproductie en consumptie.

Bijwonen?

Meld je dan snel aan via Tim Leeuwerke, voorlichter PvdA Europees Parlement: tleeuwerke@europa.pvda.nl. Toegang is gratis.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Rode Ondernemers binnen de PvdA.