Jonge varkens en jonge mensen

Met dank overgenomen van K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, gepubliceerd op maandag 10 september 2012.

Campagne-dagboek 9 september

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blogs PoMo

De zondag van ‘het weekend van het varken’. Ook wel liefkozen ‘weekend van het biggetje’ genoemd. Met de VVD afdeling sint Oedenrode bezocht ik het bedrijf van familie vd Berkmortel. Een mooi gelegenheid om zo’n bedrijf van dichtbij te zien en nuchter en realistisch alle aspecten door te spreken. Van inseminatie tot aan de hamburger van de grill.

Een erg nuttig bezoek waar we veel hebben besproken. Het dierenwelzijn, de beer die ‘voor de romantiek’ bij de kunstmatige inseminatie aanwezig is, de transportregels in Europa, de luchtwassers en de rare Europese subsidiemanier ervan en het probleem dat veel boeren graag aan de eisen voldoen maar last hebben van overheidslagen die elkaar tegenwerken. Dat laatste is de VVD een doorn in het oog. Een lakse ondernemer moet zelf de consequenties dragen. Een ondernemer die aantoonbaar op tijd was en z’n best doen aan de Europese eisen te voldoen, maar daar niet in slaagt omdat provincie en/of gemeente niet opschieten met vergunningen, moet daar niet de dupe van worden.

Daarna door naar den Bosch om in de Verkadefabriek op te treden bij het Coolpolitics G500 Vote! Verkiezingsdebat. Strak georganiseerd, inclusief te gek gaaf coole kennisquiz. En ja, ik vond ‘m zo gaaf omdat ik ‘m gewonnen heb. Anders had ik het natuurlijk ‘politiek niet relevant’ gevonden

;)

Nadat Sywert vanuit zijn armchair (inclusief whisky, die onopgedronken het debat overleefde) na het debat het geheel van commentaar voorzag en analyseerde waar de overeenkomsten tussen partijen lag.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blogs PoMo

Daarna in rap tempo naar Breda voor debat bij politiek café Karaktur. Eerst over de economie met SP’er Michiel van Nispen, daarna nog met D66'er Wassila Hachchi over ontwikkelingssamenwerking. Verhitte debatten op een hete zondag!