Een liberaal geeft zelf

Met dank overgenomen van K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, gepubliceerd op maandag 10 september 2012.

Campagne-dagboek 7 september

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blogs PoMo

De Radboud universiteit heeft onderzocht in hoeverre het gebruik van social media stemmen oplevert. In het radio 1 programma ‘NCRV lunch’ mocht ik daar even over praten (klik om te luisteren). Waarbij een tamelijk Cruyffiaanse quote uit mijn mond kwam rollen…

Daarna volgde een sportieve middag. Op de velden van de Bredase hockeyclub Push mocht ik de nieuwe shirts uitreiken aan het Damesteam Push 6. Een nieuw team, jong en met veel talent. En nu dus ook met mij als sponsor. Het enthousiasme was groot. Ik ga ‘mijn team’ natuurlijk volgen en kom vast nog wel een keer bij jullie langs als er een loterij is of iets dergelijks

;)

Natuurlijk is het leuk hier in verkiezingstijd mee te beginnen, maar ik zal dit vanaf nu blijvend doen. Omdat het leuk is. Omdat sport belangrijk is. Omdat ik als liberaal vind dat je zelf sport kunt steunen en niet alleen via de overheid.

Ik ben er van overtuigd dat velen zelf zouden geven. En meer als de overheid het niet al in jouw naam, met jouw geld, voor jou beslissend dat geld schenkt, maar zonder dat jij kiest waaraan.

Dat geldt niet alleen voor sport, maar ook voor Ontwikkelingssamenwerking, waar ik liever zie dat gevers zelf invloed hebben in de projecten zoals bij de 1%-club. Dat je ook kunt kiezen te investeren in ontwikkeling door je geld uit te lenen en als het terugkomt weer uit te lenen, zoals via Kiva. Dat je een doel uitkiest waarvan jij denkt dat ze de goede insteek hebben, zoals Dance4Life dat Aidsbestrijding koppelt aan voorlichting en het recht op vrijheid, ook sexueel.

Bij kunst en cultuur geldt hetzelfde. Niet alleen door zelf te bepalen waar je kaartjes voor koopt, maar ook door opkomende projecten te steunen via VoordeKunst. Of vaste donateur te worden van een gezelschap zoals de Stilte. Omdat je ervan geniet of omdat je heel graag wil zien dat een idee werkelijkheid wordt. En als dat lukt dan is het extra gaaf als je hebt kunnen bijdragen aan zoiets moois als een animatiefilm over ‘t Turfschip, misschien wel het bekendste verhaal uit de Bredase historie.. (en ok, je naam op de aftiteling is ook best leuk ja..). Geniet van de trailer:

TURFSCHIP VAN BREDA - sneak preview from STUDIO SMACK on Vimeo.