Campagnebeesten

Met dank overgenomen van K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, gepubliceerd op vrijdag 7 september 2012.

Campagne-dagboek 3 september

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blogs PoMo

Vandaag was ook alweer een mooie dag.

Ok, ik moest zelf een BNR optreden afzeggen waar mijn toekomstig fractiegenoot Bas van ‘t Wout gelukkig een prima vervanger bleek. En ik moest mezelf volgooien met paracetamol om ‘s avonds het debat in Breda te doen tussen Bredase kandidaten. Maar goed, dat hoort bij de ‘campagnekoorts’. Veel op pad, weinig slaap, onregelmatig eten en heel veel handen schudden. ‘Dan kredde de’ zoals we dan in Brabant zeggen.

Het debat in De Avenue was leuk. Een hele andere insteek dan normaal omdat spreekstalmeester Jac Kriens echt alles uit de kast trok om het naar Breda te vertalen. En met succes. Gelukkig stond geen enkele kandidaat te verkondigen dat hij of zij ‘wel eens efkes wat zou gaan ritselen voor Breda’. Dat zou ook ongeloofwaardig zijn. Maar je kunt wel, met kennis en contacten, de link zijn tussen Breda/Brabant en den Haag. Je kunt mensen informatie geven, beelden bijstellen en mensen met elkaar laten kennismaken. Of het nou een dansgezelschap is als de Stilte of een megabedrijf als Dockwise, je kijkt er toch nog een keer extra naar of ze goed gehoord worden.

Maar het mooie zat ‘m in iets anders. In het voorprogramma van ’1 voor de Verkiezingen’. Het programma van Pauw, Witteman, Knevel en vd Brink dat gepresenteerd wordt door oud-Bredanaar Lennart Booij. Daar was ik niet zelf in de uitzending maar Boaz Adank, de leider van mijn eigen onvolprezen campagneteam. En zo’n team is goud waard. Voor je foto’s (dank je Robert!), de flyers (dank je Marleen!) en het regelen van al die andere zaken (Dank jullie Boaz, Thijs, Quinten, Elise, Sonja, Iris, Bert!) en zo zijn er nog veel meer personen die keihard werken, naast hun eigen werk of studie, om de VVD te ondersteunen. Om mij te ondersteunen en daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor. Mooi dat via Boaz al die harde werkers even in de spotlights stonden!

Bekijk hier de video, op 3:30 komt Boaz in de show!