Besluit 2006/789 - Raadplegings- en informatieprocedures op het gebied van kredietverzekering, garanties en financieringskredieten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze beschikking is op 1 augustus 2007 gepubliceerd en moest uiterlijk op 18 november 2006 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2006/789/EG: Beschikking van de Raad van 13 november 2006 betreffende de raadplegings- en informatieprocedures op het gebied van kredietverzekering, garanties en financieringskredieten (Gecodificeerde versie)

officiële Engelstalige titel

2006/789/EC: Council Decision of 13 November 2006 on consultation and information procedures in matters of credit insurance, credit guarantees and financial credits (Codified version)
 
Rechtsinstrument Beschikking
Wetgevingsnummer Besluit 2006/789
Origineel voorstel COM(2004)159 NLEN
Celex-nummer i 32006D0789

3.

Key dates

Document 13-11-2006
Bekendmaking in Publicatieblad 01-08-2007; OJ L 319, 18.11.2006,Special edition in Bulgarian: Chapter 11 Volume 050,OJ L 200M , 1.8.2007,Special edition in Croatian: Chapter 11 Volume 111,Special edition in Romanian: Chapter 11 Volume 050
Inwerkingtreding 18-11-2006; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 18-11-2006; {titleAndReference.draft.disclaimer.new|http://publications.europa.eu/resource/authority/fd_365/titleAndReference.draft.disclaimer.new}

4.

Wettekst

18.11.2006   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 319/37

 

BESCHIKKING VAN DE RAAD

van 13 november 2006

betreffende de raadplegings- en informatieprocedures op het gebied van kredietverzekering, garanties en financieringskredieten

(Gecodificeerde versie)

(2006/789/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, met name op artikel 133,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het advies van het Europees Parlement (1),

Gezien het advies van het Europees Economisch en Sociaal Comité (2),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Beschikking 73/391/EEG van de Raad van 3 december 1973 betreffende de raadplegings- en informatieprocedures op het gebied van kredietverzekering, garanties en financieringskredieten (3) is ingrijpend gewijzigd (4). Ter wille van de duidelijkheid en een rationele ordening van de tekst dient tot codificatie van deze beschikking te worden overgegaan.

 

(2)

De Raad heeft bij beschikking van 27 september 1960 een Groep belast met de coördinatie van het beleid inzake kredietverzekering, garanties en financieringskredieten, ingesteld (5).

 

(3)

Er is behoefte aan raadplegingsprocedures op het gebied van de kredietverzekering, garanties en financieringskredieten,

HEEFT DE VOLGENDE BESCHIKKING VASTGESTELD:

Artikel 1

De onderhavige beschikking betreft de raadplegingsprocedures op het gebied van kredietverzekering, garanties en financieringskredieten.

TITEL I

ALGEMENE PROCEDURE

Afdeling I

Werkingssfeer

Artikel 2

  • 1. 
    Raadpleging volgens de procedure van afdeling II dient plaats te vinden zodra — door een Staat, enig ander overheidslichaam of een onder de Staat of een ander overheidslichaam ressorterende kredietverzekerings- of financieringsinstelling — de verlening of de gehele dan wel gedeeltelijke garantie wordt overwogen van kredieten aan het buitenland:
 

a)

die zijn gebonden aan exporten van goederen of diensten;

 

b)

die afwijken van de in bijlage I genoemde normen of van enige andere door de lidstaten aanvaarde norm.

  • 2. 
    De raadplegingsprocedure is van toepassing op:
 

a)

leverancierskredieten en financieringskredieten;

 

b)

kredieten voor afzonderlijke transacties en de in artikel 3 omschreven globale krediettoezeggingen;

 

c)

zuiver particuliere kredieten en kredieten waarvoor geheel of gedeeltelijk openbare middelen worden aangewend.

  • 3. 
    Voor de toepassing van de raadplegingsprocedure worden gemengde kredieten waarvoor openbare en particuliere middelen tezamen worden aangewend, alsmede globale toezeggingen voor particuliere kredieten waaraan rentesubsidies uit openbare middelen zijn verbonden, beschouwd als openbare kredieten.

Artikel 3

  • 1. 
    Onder „globale krediettoezegging” wordt verstaan elke regeling of elke verklaring, ongeacht de vorm, krachtens welke een derde land, de exporteurs of de financiële instellingen, in kennis worden gesteld van het voornemen om leveranciers- of financieringskredieten te garanderen of om financieringskredieten te verlenen, een en ander binnen de grenzen van een bepaald of te bepalen maximum en ten behoeve van een reeks transacties.

De raadplegingsprocedure is op deze globale toezeggingen van toepassing ook al is de aard van de transacties niet nader bepaald en ook al is er geen enkele formele verplichting aangegaan, omdat het recht om over elke afzonderlijke transactie te beslissen is voorbehouden.

  • 2. 
    Indien bij de raadpleging over een globale toezegging — ongeacht of deze van openbare of particuliere aard is — een lidstaat of de Commissie om mondelinge raadpleging verzoekt, en indien bij deze mondelinge raadpleging zeven lidstaten verlangen dat over alle of sommige der aan deze toezegging toe te rekenen...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.