Zondag blog www.wieiserbangvoorbrussel.nl

Met dank overgenomen van J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, gepubliceerd op zondag 26 april 2009, 13:00.

in Nieuws

De totale gekte van Straatsburg zit nog in mijn benen. Het einde van het mandaat nadert en de druk om nog enkele grote wetgevingsdossiers op tijd (en dan graag ook zorgvuldig) af te ronden, neemt onmiskenbaar toe.

Bijkomend probleem is dat veel Europarlementariërs op dit moment krampachtig opereren. Angst om vlak voor de verkiezingen nog een foutje te maken?! Ook is de huidige Raadsvoorzitter (tot en met eind juni is het EU-voorzitterschap in handen van de Tsjechen) weinig behulpzaam in deze. Tsjechië blinkt, heel eerlijk gezegd, niet uit in daadkrachtig optreden. Althans op het terrein van justitie. En dan asiel/migratie in het bijzonder. Veel zal moeten worden vlot getrokken door de Zweden. Zijn nemen het voorzittersstokje op 1 juli a.s. over.

Om 12 uur fotoshoot voor een artikel in 'Opzij'. Dit doet me denken aan mijn gesprek met Neelie Kroes eerder deze week. Het grootste kartel is vooralsnog het 'old boys network', zo stelde de Eurocommissaris heel treffend. Meer vrouwen aan de top is broodnodig. In vergelijking met enkele andere Europese landen, doet Nederland het op dit punt buitengewoon slecht. Het Noorse model (en dus een bepaald percentage vrouwen aan de top verplicht stellen) toch volgen?

Vanmiddag nog een regiobijeenkomst om de lokale campagne meer handen en voeten te geven. Daarna door naar Brussel. Morgen belangrijke stemmingen in de parlementaire commissie Justitie. Ik moet nog maar zien of het me inderdaad lukt om, voorafgaand aan die stemmingen, een akkoord te bereiken met de Christen- en Sociaaldemocraten. Het goede nieuws is dat de Liberalen in deze over de zgn. 'swing vote' beschikken en aldus de beslissende stem hebben.

Jeanine Hennis-Plasschaert

Lid Europees Parlement VVD (ALDE)

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Jeanine Hennis-Plasschaert