Kamerlid bezoekt school Reggesteyn in Rijssen

Met dank overgenomen van M. (Mohammed) Mohandis i, gepubliceerd op dinsdag 6 november 2012.

Tubantia RIJSSEN - 6 november 2012

Op zoek naar knelpunten in het onderwijs bracht het nieuwe Tweede Kamerlid Mohammed Mohandis gisteren een bezoek aan de Rijssense vestiging van de scholengemeenschap Reggesteyn. Hier sprak hij met managers, docenten en leerlingen. Het bezoek is een onderdeel van de PvdA Onderwijstour, die in oktober is gestart en zal doorgaan tot in het voorjaar. De manier waarop de kwaliteit en de toegankelijkheid van onderwijs gewaarborgd kan worden, is een van de speerpunten van de tour. Op basis van de vragen die leerlingen van de scholengemeenschap aan het Kamerlid voorlegden, kan geconcludeerd worden dat het bij Reggesteyn wel goed zit. Want waar de ene leerling vroeg om meer vrije dagen, meldde een andere dat hij het aantal uren! wel goed vindt zo. Ook het contact met de leerkrachten werd goed bevonden, evenals de bereikbaarheid van de schoolleiding.

„Fijn dat het goed gaat”, reageerde Mohandis. „Dat geeft een veiliger gevoel dan wanneer er een grote afstand is tussen jou en de leiding. Hierdoor krijg je niet het gevoel dat je in een fabriek werkt.” Na het gesprek met de leerlingen werd de PvdA’er door het schoolcomplex geleid door unitleider vmbo bovenbouw Henk Kastenberg en unitleider praktijkonderwijs Gerlof Puppels. Eerst werd er een kijkje genomen op de afdeling Consumptief, waar leerlingen worden voorbereid op een baan in de bakkers- of de horecawereld. De twee leerlingen die er speculaas vulden met amandelspijs namen de tijd om uitleg te geven bij het bakproces, waarbij ze als ware ondernemers een speculaasrol aan het Kamerlid wisten te verkopen.

Het concept waarbij binnen één school praktijk- en basisonderwijs worden gecombin! eerd, zoals bij Reggesteyn het geval is, sprak Mohandis aan. ! „Het is belangrijk dat je je als volksvertegenwoordiger verdiept in de werkelijkheid. Je kunt debatteren als een gek, maar je moet wel weten waar het over gaat. Daarom vind ik dit belangrijk”, aldus Mohandis.