Ik vertrek uit de raad, maar niet uit Breda

Met dank overgenomen van K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, gepubliceerd op dinsdag 15 januari 2013.

Ik heb besloten mijn zetel in de Bredase gemeenteraad op te geven. Op de vergadering van 7 februari aanstaande neem ik afscheid. Dit met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van komend jaar en mede ingegeven door mijn werkzaamheden als Tweede Kamerlid.

Over een jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben dan niet beschikbaar voor een nieuwe termijn als gemeenteraadslid. Door nu mijn zetel over te dragen kan ik een andere VVD’er de kans geven mee te bouwen aan een nieuwe periode voor de VVD-fractie en voor Breda. Zelf kan ik me dan volledig toeleggen op mijn werk in de Tweede Kamer.

Met veel genoegen kijk ik terug op mijn jaren in de Bredase politiek. Ik ben ongelofelijk trots op wat we als team hebben neergezet. Vooral op de prachtige overwinning die we in maart 2010 in Breda hebben behaald en het stevige coalitieakkoord dat we vervolgens namens de kiezers sloten. Ons Breda is daar beter van geworden. Of het nu gaat over cruciale zaken als een gezonde gemeentelijke boekhouding of meer concrete zaken als koopzondagen.

Dat ik vertrek uit de gemeenteraad van Breda betekent niet dat ik uit onze mooie stad verdwijn. Ik blijf gewoon in Breda wonen en leven. Ik zal de Bredase politiek missen en enthousiast blijven volgen. Daarnaast blijf ik me in de Tweede Kamer namens de VVD ook inzetten voor de Bredanaars en blijf ik altijd beschikbaar als ‘jullie man in Den Haag’.