Symposium Patiëntveiligheid

Met dank overgenomen van A. (Anne) Mulder i, gepubliceerd op woensdag 13 februari 2013, 16:43.

Michiel van Veen en ik hebben 18 voorstellen geformuleerd om het aantal gevallen waarin mensen vermijdbare medische schade oplopen terug te dringen (u vindt de nota in de bijlage bij de uitnodiging). Ook willen zij het vertrouwen van burgers vergroten dat zij in het geval van (het vermoeden van) een medische misser hun recht kunnen halen. De afgelopen drie maanden hebben wij onze plannen besproken met vertegenwoordigers van de beroepsgroep, met zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

Het symposium vormt het sluitstuk van deze consultatie en biedt u de gelegenheid om in discussie te gaan met de opstellers, en met vakgenoten en collega’s over vragen als: wie gaat er over veiligheid? Is de sector in voldoende mate transparant? En: wat te doen als er iets misgaat?

De volgende personen spreken over patiëntveiligheid en geven een reactie op de initiatiefnota: Pier Eringa (Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht), Diana Delnoij (Kwaliteitsinstituut), Jacqueline Baardman (NPCF), Margot van der Starre (NVZ), Marjolein van Eykelen (OM), Rutger Jan van der Gaag (KNMG), Jan Klein (hoogleraar veiligheid in de zorg), Rolinka Wijne (promovenda medisch aansprakelijkheidsrecht) en Piet Batenburg (Catharina Ziekenhuis, Eindhoven). De presentatie van het symposium is in handen van WNL-presentator Kamran Ullah.

Programma Symposium Patientveiligheid

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sabrina Timmers: s.timmers@tweedekamer.nl