Gender MPI debat met politieke jongerenorganisaties op 8 maart

Met dank overgenomen van I.S.H. (Ingrid) de Caluwé i, gepubliceerd op donderdag 28 februari 2013.

Op vrijdag 8 maart aanstaande, Internationale Vrouwendag, organiseert het Gender meerpartijen initiatief (MPI)* i.s.m. WO=MEN**, een debat in de Tweede Kamer met Politieke Jongerenorganisaties en Tweede Kamerleden. Het doel van de bijeenkomst is om te discussiëren over de positie van vrouwen in het internationale beleid van Nederland. Het debat begint rond 11.00 's ochtends en duurt tot ongeveer 12.30.

Tweede Kamerleden Ingrid de Caluwé (VVD), Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Marit Maij (PvdA) zijn woordvoerder ontwikkelingssamenwerking voor hun partij en vormen samen het bestuur van het Gender MPI. Zij zullen er zeker bij zijn en alle andere OS woordvoerders zijn uitgenodigd. Kirsten van den Hul (voormalig vrouwenvertegenwoordiger van de VN) zal het debat voorzitten.

Als je wilt kun je er bij zijn! Je hoeft daarvoor alleen een mailtje te sturen met je naam (en organisatie) naar info@wo-men.nl

Wanneer: 8 maart van 11.00 tot 12.30

Waar: Tweede Kamer, Troelstrazaal

Wie? Pink (PvdD), JOVD, JS PvdA, DWARS (GL), Perspectief (CU), JD (D66), CDJA, Rood (SP)

Gespreksleider: Kirsten van den Hul

Toegang: via ingang Lange Poten 4 en breng een legitimatiebewijs mee voor toegang tot de Tweede Kamer

  • Het Gender meerpartijen initiatief is gestart door 9 leden van de Tweede Kamer van evenveel partijen die zich inzetten voor gelijke kansen en rechten voor vrouwen wereldwijd.

** WO=MEN (Women equal Men) Dutch gender platform is een netwerkorganisatie van meer dan 120 ondernemers, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en individuen. Deze personen, organisaties en bedrijven zetten zich op verschillende manieren in voor gelijke rechten en kansen van mannen en vrouwen wereldwijd

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Ingrid de Caluwe