Minister Asscher ziet weinig in een pleidooi van de VVD om iets te doen aan discriminatie op de arbeidsmarkt via anoniem solliciteren

Met dank overgenomen van C. (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga i, gepubliceerd op woensdag 20 maart 2013.

Copyright 2013 Reformatorisch Dagblad All Rights Reserved

Reformatorisch Dagblad

 
 

15 maart 2013 vrijdag

 

Economie; Blz. 9

 

152 woorden

 
 

Geen steun voor anoniem solliciteren

 

DEN HAAG (ANP) Minister Asscher ziet weinig in een pleidooi van de VVD om iets te doen aan discriminatie op de arbeidsmarkt via anoniem solliciteren.

Het echte probleem wordt hiermee niet aangepakt, zei Asscher gisteren in de Tweede Kamer tijdens een overleg over discriminatie. Ook CDA, D66 en PVV voelen niets voor het VVD-voorstel.

VVD-Kamerlid Van Nieuwenhuizen is positief over projecten waarbij de identiteit van de sollicitant pas wordt onthuld als de werkgever interesse toont in diens profiel. Ze vroeg Asscher hier nader onderzoek naar te doen. De minister is daartoe bereid, maar is niet overmatig enthousiast.

CDA’er Heerma wees op de bureaucratie die anoniem solliciteren meebrengt. Net als Van Weyenberg van D66 riep hij in herinnering dat de VVD in het verleden geen voorstander was van anoniem solliciteren. Van Nieuwenhuizen benadrukte daarop dat ze geen dwingende overheidsregels wil op dit gebied.

 
 

15 March 2013