Afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie van het Bronovo

Met dank overgenomen van M.Sj. (Michiel) van Veen i, gepubliceerd op dinsdag 4 juni 2013, 16:13.

In het kader van de Initiatiefnota Patiëntveiligheid bezocht Michiel de Afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie van het Ziekenhuis Bronovo in Den Haag. Deze afdeling richt zich

In gesprek met de artsen van de Afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie
Bron: Blog Michiel van Veen
op het voorkomen van ziekenhuisinfecties.

Ziekenhuisinfecties zijn bacteriële infecties die toe te schrijven zijn aan het verblijf of de behandeling in een ziekenhuis. Ze kunnen leiden tot gevaarlijke complicaties, met als gevolg een langer verblijf in het ziekenhuis of zelfs het overlijden van een patiënt.

Op de afdeling sprak Michiel uitgebreid met mw. Leversteijn-Van Hall, dhr. Kluytmans en dhr. Parlevliet over de problematiek rondom ziekenhuisinfecties en over mogelijke acties om de verspreiding ervan in Nederlandse zorginstellingen te voorkomen. Onder meer een goede hygiëne rondom alle patiënten en medewerkers, het bijhouden van een complicatieregister en een goede communicatie tussen zorginstellingen in een regio kunnen er volgens de artsen voor zorgen dat minder patiënten te maken krijgen met een infectie. Het Bronovo zet zich hier ook voor in.

“Het is goed om hier mee bezig te zijn”, besluit Michiel. “Het is een heel belangrijk onderwerp als het gaat om patiëntveiligheid.”

 
Het Bronovo staat vooral bekend als het ziekenhuis waar leden van de koninklijke familie worden geboren of verpleegd
Bron: TV West