Jeugd- en gezinsopvang Den Haag

Met dank overgenomen van M.Sj. (Michiel) van Veen i, gepubliceerd op dinsdag 4 juni 2013, 16:13.

Michiel bezocht op de woensdagmiddag van 29 mei de gezinsopvang en de jeugdopvang in Den Haag. Hiermee gaf hij een vervolg aan zijn bezoek aan de Kesslerstichting in maart. Toen was er door de interessante gespreksstof te weinig tijd om deze locaties voor maatschappelijke opvang te bekijken.

Michiel bekeek de locatie Zamenhof (gezinnen) als de locatie Doorz (jongeren). Het beleid hier verschilt niet zo veel van de individuele opvang, maar toch is het belangrijk dat de doelgroepen van elkaar gescheiden zijn. Zo kan de Kesslerstichting bijvoorbeeld proberen om voor gezinnen een zo normaal mogelijke situatie te creëren.

In de opvanglocaties kreeg Michiel de gelegenheid om al zijn vragen over de gezins- en jeugdopvang te stellen. Niet alleen Marcella Haak (Kesslerstichting) en Rina Beers (Federatie Opvang) stonden voor hem klaar. Ook sprak Michiel met een trotse 19-jarige moeder die tijdelijk gebruik maakt van de crisisopvang. In Doorz toonde een jonge bewoner zijn kamer, waar hij sinds november verblijft. Michiel: "Het zou mooi zijn als deze jongeren hun dagbesteding vinden in een betaalde baan. Dat bevordert de uitstroom."

De maatschappelijke opvang is één van de onderwerpen waar Michiel binnen de Tweede Kamerfractie van de VVD het woord over voert.

Locatie Doorz van de Kesslerstichting
Bron: Blog Michiel van Veen

Locatie Doorz van de Kesslerstichting. Hier wonen ongeveer 20 jongeren.