Maatschappelijke Opvang in Oss en Den Haag

Met dank overgenomen van M.Sj. (Michiel) van Veen i, gepubliceerd op dinsdag 19 maart 2013, 16:13.

Ter voorbereiding op het Algemeen Overleg over Maatschappelijke Opvang en Zwerfjongeren in de Tweede Kamer, bezocht Michiel van Veen twee instellingen voor maatschappelijke opvang: één in de regio Brabant Noord-Oost en één in Den Haag. Beide instellingen bieden opvang en begeleiding voor dak- en thuislozen.

In Brabant Noord-Oost bezocht Michiel het Verdihuis in Oss. In een dik twee uur durend gesprek met directeur-bestuurder dhr. Kremers kwamen thema’s aan de orde als het tekort aan woningen voor mensen die uit de opvang komen, de regiobinding en de moeilijke situatie van kinderen in de opvang.

De Federatie Opvang faciliteerde voor Michiel een bezoek aan de Kesslerstichting in Den Haag. Op het moment dat Michiel na een fietstochtje vanaf het Binnenhof arriveerde, opende de nachtopvang net haar deuren en schreven mensen zich in voor de komende nacht. In een uitgebreide rondleiding door het gloednieuwe gebouw kwamen onder andere de nachtopvang, de Soepbus en de verpleegafdeling aan bod. Tussen de bedrijven door sprak Michiel uitgebreid met de medewerkers en de directeur over de grootste knelpunten in het beleid rondom opvang, de overlap met andere beleidsterreinen en de toegang tot de opvang. Al snel bleek er helaas geen tijd meer te zijn om de aparte jeugdafdeling te bezoeken, Michiel hoopt hier een andere keer naartoe te gaan.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Michiel van Veen

In gesprek met Rina Beers (Federatie Opvang; links) en Marcella Haak (Kessler Stichting; rechts)

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Michiel van Veen