Bezoek aan bouwprojecten in Uden

Met dank overgenomen van M.Sj. (Michiel) van Veen i, gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2013, 2:10.

Tijdens het reces van de Tweede Kamer, legde Michiel van Veen werkbezoeken af in Brabant Noord-Oost. Hij ging onder andere naar de gemeente Uden, waar hij met wethouder René Peerenboom diverse bouwprojecten bezocht. Peerenboom gaf toelichting op de de bouwprojecten in Uden-Noord, het centrumplan en de woningbouw.

Michiel: “Uden heeft er hard aan getrokken en met slimme oplossingen ervoor gezorgd dat er gebouwd wordt en de levendigheid in stand gehouden wordt. Er is veel kommer en kwel, maar Uden heeft niet alles op slot gegooid. De gemeente heeft straks een heel goede basis om op door te gaan.” Er is inderdaad veel werk aan de winkel. "De komst van een ziekenhuis, een Kindcentrum, zorghotel, grote winkelketens als V&D en H&M, hotel Van der Valk, maar ook een nieuwe evenementenhal. Het is ook goed om te zien dat ondernemers zelf kansen pakken. Dat ze geloven in een concept en het lef hebben om eraan te beginnen. Het kan dus nog en het is goed als burgers dat weten en zien.”

Tijdens de rondleiding langs de bouwprojecten legde Michiel uit dat het in Den Haag ondertussen vooral gaat om het onder controle krijgen van de overheidsuitgaven. “Lokaal zijn het de gemeentes zelf die keuzes maken. Niet alles is maakbaar vanuit Den Haag. Ik hoop dat snel het dal van de crisis bereikt is en dat het gedaan is met impopulaire maatregelen die noodzakelijk zijn. Maar ondertussen laat Uden zien dat het goed is om vooraf te bedenken hoe je met de ontwikkelingen omgaat. Als de crisis voorbij is, is Uden klaar voor de toekomst.”

 
Wethouder Peerenboom en Michiel van Veen op de hoek Promenade
Bron: Blog Michiel van Veen