Werkbezoek Westland

Met dank overgenomen van B.Ch. (Bart) de Liefde i, gepubliceerd op woensdag 26 februari 2014, 3:03.

Op dinsdag 25 februari 2014 heb ik samen met Jan Huitema (VVD-kandidaat voor het Europees Parlement) en Pieter Varekamp (lijsttrekker VVD Westland) twee tuinbouwbedrijven bezocht. De werkbezoeken zijn onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

We hebben een rondleiding gehad op de Demokwekerij Westland. Hier wordt door verschillende bedrijven geëxperimenteerd met verschillende teeltmethoden met als doel een zo optimaal mogelijk productieproces. Het is goed om te zien dat er zo veel praktisch onderzoek gedaan wordt. Hiermee wordt de gehele tuinbouwsector steeds een stapje verder gebracht.

De volgende stop was 4Evergreen, een ambitieus tuinbouwbedrijf bestaande uit vier broers en hun vader. Dit bedrijf laat zien dat je met passie voor het vak en hard werken heel ver kunt komen. Terecht dat zij de Ondernemersprijs 2014 gewonnen hebben.

De werkbezoeken hebben mij wederom laten zien dat innovatie in de tuinbouwsector niet stil staat. De Nederlandse tuinbouwer wil vooruit en zichzelf verbeteren. Onze Nederlandse producten zijn geliefd in het buitenland. Dat is iets om trots op te zijn.

Uitleg bij Demokwekerij Westland

 
Uileg bij Demokwekerij Westland
Bron: Blog Bart de Liefde

Schitterend beeld bij 4Evergreen

 
Schitterend gezicht bij 4Evergreen
Bron: Blog Bart de Liefde