Nieuw Worldlog Marianne Thieme - Hoofdinhoud
Het was reces afgelopen week, dus tijd voor campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Afgelopen zondag heb ik op ludieke wijze actie gevoerd tegen de kap van 100 bomen in de Oostpolder.
Bomen zijn de longen van het groene hart en dus ook van de gemeente Gouda. Bomen verdienen onze bescherming, of dat nu in het Braziliaanse regenwoud is of in de Oostpolder van Gouda. Gouda heeft een miniem aantal bomen per bewoner en met deze kap wordt dat er niet beter op.
Vandaag presenteren we het Europees verkiezingsprogramma ‘Weerwoord aan Brussel’ en onze lijstrekker voor de Europese verkiezingen in mei dit jaar.
Wij zijn warm pleitbezorger van internationale samenwerking, maar zijn wel kritisch over de huidige, ondemocratische vorm van de EU. Veel mensen hebben, net als wij, een ongemakkelijk gevoel over de invloed van de EU op ons land. Democratische internationale samenwerking kan verbetering opleveren voor mensen, dieren, natuur en milieu, maar daarvan is nu nauwelijks sprake.
Het huidige Europa sluit dieren massaal op in megastallen, roeit plant- en diersoorten uit, plundert zeeën en ontwricht ecosystemen wereldwijd. De grootste kostenposten van de EU zijn al jaar en dag de landbouw- en visserijsubsidies. De plofkippenindustrie voert er promotiecampagnes mee en het stierenvechten wordt er door in stand gehouden. Op kosten van belastingbetalers raken de zeeën verder leeggevist en komen ontwikkelingslanden in de problemen door de Europese producten die op hun markten worden gedumpt. Intussen zucht Europa onder de gevolgen van de invoering van de euro en de ondoordachte uitbreiding met landen die daar niet klaar voor waren. En dat terwijl lidstaten steeds meer van hun bevoegdheden aan Brussel kwijtraken zonder dat burgers daarin worden gekend. Als er sprake is van overdracht van bevoegdheden aan de EU moet eerst de burger geraadpleegd worden via een referendum. Via de afschaffing van de kostbare landbouw- en visserijsubsidies kan Europa tot de helft goedkoper worden!
Afgelopen week heeft collega Esther Ouwehand Kamervragen gesteld over de aanvallen van een Japanse walvisvaarder op een Nederlands schip van Sea Shepherd. Deze maand vonden namelijk in de wateren van Antarctica en in het zuiden van Nieuw-Zeeland aanvallen plaats van een Japanse walvisvaarder op het schip van Sea Shepherd. Japanse walvisvaarders hebben het Nederlandse schip in zo’n ernstige mate beschadigd dat het moeilijk werd het schip nog te navigeren.
Wij vinden dat door aanvallen van Japanse walvisjagers de veiligheid op zee ernstig in het gevaar wordt gebracht en willen dat de minister van Buitenlandse Zaken een aanklacht indient tegen de Japanse walvisjagers! Lees hier mee.
Mooie afsluiter: A winner is a dreamer who never gives up ~ Nelson Mandela.
Tot volgende week,
Marianne