VVD Landbouwwoordvoerder Helma Lodders bezoekt Zeeland

Met dank overgenomen van W.J.H. (Helma) Lodders i, gepubliceerd op vrijdag 7 maart 2014, 2:49.

Op maandag 10 maart 2014 bezoekt VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders een aantal bedrijven in de provincie Zeeland. De werkbezoeken zijn onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens haar bezoek aan de provincie Zeeland zal Lodders worden vergezeld door VVD-kandidaat voor het Europees Parlement Wyno Zwanenburg.

Het eerste werkbezoek vindt plaats in Sluiskil, waar Lodders het bedrijf Van de Bilt zaden en vlas bezoekt. De vlassector is groot in Zeeuws-Vlaanderen, tijdens het werkbezoek zal er onder meer worden gesproken over de toekomst van deze sector en de regeldruk waar de ondernemers in deze sector tegenaan lopen. VVD-Statenlid Carla de Paepe zal de gehele dag onderdeel zijn van de VVD delegatie in Zeeland. Bij het bezoek aan Van de Bilt zullen daarnaast VVD-raadsleden Michiel Groeneveld en Erik Beumer aanwezig zijn. In de middag vervolgt Lodders haar bezoek in Koewacht, ze bezoekt dan het vleesveebedrijf van familie Suij.

Aan het einde van de dag brengt Lodders een bezoek aan groenvoederdrogerij Timmerman in Kortgene. Hier worden hoogwaardige luzerne producten verwerkt voor vee, pluimvee en paarden. Tijdens dit werkbezoek zal ook VVD-Wethouder Piet de Putter aanwezig zijn.

Lodders kijkt uit naar de werkbezoeken in Zeeland. Lodders: “De agrarische sector is een belangrijke sector die Nederland kan helpen om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels. Ik wil tijdens deze campagne provinciale en lokale overheden oproepen om te komen tot minder regels en meer flexibiliteit zodat ondernemers weer de ruimte krijgen om te ondernemen. Als uitgangspunt bij het opstellen van regels geldt: het nationale minimum is het provinciale en gemeentelijke maximum.”

Voor meer informatie: Voorlichter Eva van der Bruggen 06-24095902