Internationale Dag van de Jeugd: jeugdwerkgelegenheid topprioriteit EU

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 11 augustus 2014, 12:03.

Actief, goed opgeleid en in veel gevallen werkloos. Meer dan 5,3 miljoen Europeanen onder de 25 jaar proberen werk te vinden en hierdoor is jeugdwerkgelegenheid een topprioriteit voor de EU. Kom meer te weten over wat de EU doet en bekijk de infografiek voor meer informatie in aanloop naar de Internationale Dag van de Jeugd op 12 augustus.

De Jeugdgarantie is het nieuwe EU-instrument om de werkloosheid onder de Europese jongeren te bestrijden. Het moet ervoor zorgen deed niemand jonger dan 25 langer dan 4 maanden werkloos of inactief is. In totaal worden 10 miljard euro uit het Europees Sociaal Fonds i en 6 miljard van het jongerenwerkgelegenheidsinitiatief geïnvesteerd in de strijd tegen de jeugdwerkloosheid.

Vorige maand heeft het Europees Parlement i gevraagd om meer financiële middelen en betere acties om de jeugdwerkloosheid te bestrijden, met inbegrip van minimumnormen voor stages en fatsoenlijke lonen.

Erasmus i: een van de meest populaire programma’s van de EU

Meer dan drie miljoen mensen hebben deelgenomen aan het Erasmus-programma, sinds de start in 1987. Het laatste academisch jaar alleen al, ontvingen 270.000 studenten een beurs om te studeren in het buitenland. Het nieuwe en verbeterde Erasmus +-programma gaat van start in september.

EYE-evenement: nieuwe ideeën voor de toekomst van Europa

Afgelopen mei verwelkomde het Europees Parlement duizenden jongeren in Straatsburg om ideeën voor de toekomst van hun Europa te delen en bespreken. Het eindverslag van het European jongerenevenement met alle conclusies en aanbevelingen is overhandigd aan de leden van het EP.

REF. : 20140711STO52241