‘Feestelijke opening Betuwelijn’

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op zaterdag 16 juni 2007.

Betuwelijn

“Onwaarachtigheid, leugens en onkunde van Kamer en kabinet zijn de belangrijkste oorzaak van de totstandkoming van het Betuwelijnschandaal,” concludeert SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen na de publicatie van het rapport van de commissie Duivesteijn. Marijnissen: “De kritische geluiden die de commissie Duivesteijn nu uit, werden twee decennia lang door de regering en de belangrijkste Kamerfracties genegeerd. Er is totaal onverantwoord omgegaan met belastinggeld en het milieu, vooral vanwege partijpolitiek opportunisme.”

Nieuwsbericht SP - 15-12-2004

Nederland mag zich gelukkig prijzen, we hebben een fel omstreden spoorlijn waarvan de investeringen (4,7 miljard - vier maal zoveel als geraamd) volgens de Rekenkamer en McKinsey’s nooit zullen worden terugverdiend. Ook met betrekking tot de exploitatie moet er belastinggeld bij.

Bij NOS een klein overzicht van 15 jaar politieke ellende die de belastingbetaler mocht ophoesten. Bij Planet de voor- en tegenstanders op een rij.

Ook leuk is een overzicht van citaten over de Betuwelijn in de Tribune van 2004.

Prof. A. Heertje, hoogleraar staathuishoudkunde Universiteit van Amsterdam: ‘Kok haalt zijn neus op, wil niet luisteren naar wat uit de samenleving komt en laat aan Tineke Netelenbos een project over dat haar psychische en intellectuele draagkracht te boven gaat. Zo worden we langzamerhand geregeerd door mensen die het publieke debat uit de weg gaan en die minachting tonen voor expertise en betrokkenheid van mensen die de volgende generaties een leefbare samenleving willen nalaten.’