‘Druk op ‘t Plein’

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2006.

Het is een drukte van belang op Het Plein de laatste dagen. Mensen komen in beweging, een goede zaak! Vandaag nog protesteerde het Haags Vervoersbedrijf HTM tegen de gevolgen van marktwerking in het Openbaar Vervoer.

Gisteren bood het ouderenplatform van de SP 100.000 duploblokjes aan de Tweede-Kamercommissie Verkeer en Vervoer aan. Ze willen gratis OV voor 65-plussers. Een muur, treinstellen, bussen, alles is er van de blokjes gemaakt. SP-Kamerlid Arda Gerkens zal in de Kamer een amendement indienen voor gratis OV voor 65-plussers. “Zo kunnen we ook een bijdrage leveren om het OV uit de negatieve spiraal te halen. Geen lege bussen meer!” In België is aangetoond dat dit heel goed kan.

Tegelijkertijd vond er ook een demonstratie plaats tegen de gevolgen van de WMO. 500 thuiszorgwerkers uit Friesland, Ridderkerk en Dordrecht protesteerden tegen dreigende ontslagen en kwaliteitsverlies in de thuiszorg. Samen met Agnes Kant heb ik hen een hart onder de riem gestoken om ze daarna uit te nodigen aan de overkant van het Plein, voor een lekkere kop tomatensoep. Zie ook het meldpunt WMO op de SP-site.

Ik ben er ook nog even met microfoon en camera op uit gegaan. Hieronder te bekijken!

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.