The story of the future

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op woensdag 20 juni 2007.

In 2015 moeten alle kinderen naar school. Zo luidt de milleniumdoelstelling. ‘Save the Children heeft berekend dat dat bij lange na niet gaat lukken. In 2015, het jaar waarin de Millennium Ontwikkelingsdoelen gehaald moeten zijn, zullen nog tenminste 30 miljoen kinderen niet naar school gaan. De meeste van deze kinderen leven in conflictgebieden, aldus de organisatie.

Middels de vandaag gelanceerde presentatie ‘The story of the future’ - het is wereldvluchtelingendag - worden de cijfers inzichtelijk gemaakt.

“The Story of the Future” ‘van Save the Children laat zien welke belangrijke donoren, onder wie de Verenigde Staten, Japan, Oostenrijk en Italië, ernstig in gebreke blijven om de fondsen te verschaffen die nodig zijn om wereldwijd kinderen onderwijs te geven. Nederland is koploper wat betreft het aandeel aan hulp dat voor onderwijs beschikbaar wordt gesteld, gevolgd door Noorwegen en Zweden. Uit de presentatie blijkt echter ook dat de fondsen die wereldwijd nodig zijn voor die landen die het het hardste nodig hebben, sinds 2004 eerder afnemen dan toenemen. (Save the Children)

Hier te bekijken.

Save the Children