Laten we zwijgen…

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op woensdag 4 juli 2007.

De huizenprijzen in Nederland zijn in het tweede kwartaal verder gestegen. Ten opzichte van het eerste kwartaal nam de prijs gemiddeld met 2,2 procent toe. Dat heeft de makelaarsorganisatie NVM woensdag bekendgemaakt. (…)

De oplopende hypotheekrente baart de NVM grote zorgen. Daardoor komt de betaalbaarheid van woningen onder grote druk te staan. (Nu.nl)

Voor starters is het bijna ondoenlijk om aan een huis te komen. Eén belangrijke oorzaak is iets waar het CPB onlangs nog eens op wees, maar tot taboe is verklaard door het kabinet. De hypotheekrenteaftrek. Van de twaalf miljard Euro die het rijk jaarlijks kwijt is aan hypotheekrenteaftrek, gaat bijna de helft naar de 7% mensen met de hoogste inkomens en hoogste hypotheken.

Dit moet veranderen. Dit moet eerlijker. De SP heeft hier al jaren geleden plannen voor op tafel gelegd, die ook in het verkiezingsprogramma zijn opgenomen. De plannen komen overeen met de alternatieven die het CPB formuleerde. Datzelfde CPB beoordeelde het programma van de SP als haalbaar en betaalbaar.

Lees ook: Beter wonen