Ik steun Jami, maar kies mijn eigen woorden

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op donderdag 6 september 2007.

Ik heb besloten de verklaring van het comité van ex-moslims niet te ondertekenen. Al steun ik Jami’s inzet voor de vrijheid om afstand te doen van je geloof van harte. Voor sommigen is dat namelijk niet vanzelfsprekend. En voor een deel van die mensen is het zelfs reden voor represailles. De verklaring van het steuncomité vind ik echter niet in alle opzichten geslaagd. Daarom heb ik ze vandaag onderstaande mail gestuurd.

Het volgende heb ik aan het Comité geschreven:

Geacht Comité.

Na jullie verklaring vele malen gelezen te hebben, heb ik besloten niet mee te tekenen. De tekst bevat te veel bewoordingen die ik niet zo zou gebruiken. Naast andere bezwaren, vind ik tevens dat de verantwoordelijkheid voor dit cultureel-religieuze vraagstuk te zeer op het bordje van de overheid wordt gelegd, zonder dat concreet aangegeven wordt hóe de overheid haar verantwoordelijkheid dan zou moeten nemen. Ik mis het appel aan de samenleving, in al haar geledingen.

Dit alles neemt niet weg dat ik Jami en jullie veel succes wens in de strijd voor een Nederland waar mensen vrij zijn hun geweten te volgen, zonder angst of geweld.

Vriendelijke groet,

Jan Marijnissen

Zie ook:

Over Wilders en Jami