Sp!ts Careerevent

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op vrijdag 3 november 2006.

Gistermiddag ging ik in debat met Mark Rutte tijdens het Sp!ts Careerevent in de HeinekenMusicHall. Het is en blijft leuk om zo open in debat te gaan - met name met een mondig publiek. Onderwerpen waren onder andere veiligheid, onderwijs en wonen. Dit alles onder de bezielende leiding van BNN’ers Filemon en Sophie.

De woningnood is nog steeds ontzettend hoog en kamers zijn nauwelijks te betalen. Dat komt met name omdat onder dit kabinet er gewoon meer gesloopt dan gebouwd wordt. Rutte zag maar weinig in het ombouwen van leegstaande kantoorpanden tot bijvoorbeeld studentenwoningen. Ik vind dat we daar niet snel genoeg mee kunnen beginnen.

Ook verschilden Rutte en ik van mening over de identificatieplicht. De regel dat iedereen vanaf 14 jaar een identificatiebewijs bij zich moet hebben is belachelijk. Daar voorkom je geen terrorisme mee. De politie schrijft echter wel een hoop bonnen uit. Een bron van ergernis voor velen en een bevestiging van het beeld dat we juist niet van de politie willen hebben.