Bezoek aan VVD-Afdeling Cranendonck

Met dank overgenomen van M.Sj. (Michiel) van Veen i, gepubliceerd op dinsdag 24 december 2013, 2:18.

Op vrijdag 13 december maakte Michiel kennis met de gemeente Cranendonck. Hij werd ’s morgens vroeg hartelijk ontvangen op het gemeentehuis in Soerendonk door de VVD-fractie (Sjaak den Breejen en Frank Walkate) en VVD-wethouder Carola Meeuwissen. Op het programma stond: een bezoek aan het Hof van Cranendonck, de Nyrstar Zinkfrabriek, het Duurzaam Industriepark Cranendonck en Kempen Airport.

Het Hof van Cranendonck moet een evenementencomplex worden dat zijn weerga niet kent. Op het complex komen een hotel, diverse restaurants, een streekmuseum, congres- en partyvoorzieningen, een theaterzaal en een kleine winkelvoorzieningen voor streekproducten. Bij de Zinkfabriek van Nyrstar werd Michiel geïnformeerd over duurzaamheid en het reinigen van het grondwater van het terrein. Vervolgens werden tijdens het bezoek aan Kempen Airport de unieke aspecten, het belang en de mogelijkheden van deze luchthaven besproken.

De dag werd afgesloten met een borrel in Brasserie de Coockpit, waar ook de VVD-kandidaten voor Gemeenteraadsverkiezing 2014 van Cranendonck bij aanwezig waren.

Michiel vindt het een enorme kans om zulke grootse ontwikkelingen binnen de gemeente te kunnen realiseren, zonder dat de gemeente daar financiële risico’s loopt. “Meestal is het andersom, dan wil het gemeentebestuur iets waarna er ondernemers bij gezocht moeten worden. Het risico ligt dan vaak wel bij de gemeente. Dit zijn twee unieke kansen waar je als gemeente heel erg blij mee moet zijn en die je van harte zou moeten ondersteunen, als je geen krimpende, snel vergrijzende gemeente wilt worden, waar op den duur niets anders meer te doen is dan te wonen en waar de voorzieningen dan ook niet lang meer aanwezig blijven, in de mate zoals nu het geval is."

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Michiel van Veen

Carola Meeuwissen en Michiel van Veen