VVD wil aanpak van verkeersveiligheid N35

Met dank overgenomen van B. (Barbara) Visser i, gepubliceerd op vrijdag 11 september 2015, 2:34.

Schriftelijke vragen leden Visser (VVD) en Hoogland (PvdA) aan de minister van Infrastructuur en Milieu over vertraging van aanpak verkeersveiligheid N35.

Vraag 1

Heeft u kennis genomen van het bericht “verbetering N35 nog niet in zicht”?[i]

Vraag 2

Klopt het dat de verbetering van de verkeersveiligheidsknelpunten op de N35 tussen Wijthem en Nijverdal vertraagd is? Zo ja, voor hoe lang en wat is hier de oorzaak van? Klopt het dat Rijkswaterstaat op dit moment geen medewerking verleent aan de initiatieven onder het motto “Raalte mobiel”? Wat is hiervoor de reden?

Vraag 3

Wat is nu de planning en aanpak van de verkeersveiligheidsknelpunten op de N35? Hoe verhoudt zich dit tot de bestuurlijke afspraken? Worden de deadlines en afspraken alsnog gehaald?

Vraag 4

Vindt u het acceptabel dat, nu er extra geld beschikbaar is gesteld door het Rijk en Provincie, de plannen alsnog op de plank blijven liggen? Deelt de minister de mening van de VVD en de PvdA dat dit niet uit te leggen is, gelet op de verkeersveiligheid en de bestuurlijke afspraken vervat in de bestuursovereenkomst N35 d.d. 27 oktober 2014?

Vraag 5

Kunt u aangeven wat de stand van zaken is rondom de andere wegenprojecten in de regio, waaronder de A15, de verbreding van de A12 en de aanpak van de N36?

Vraag 6

Kunt u deze vragen ruim voor de begrotingsbehandeling beantwoorden?

[i] De Stentor, 10 september 2015