Uitvoeringsverordening 2016/1055 - Technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de technische middelen voor een passende openbaarmaking van voorwetenschap en voor het uitstellen van de openbaarmaking van voorwetenschap overeenkomstig Verordening 596/2014

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze uitvoeringsverordening is op 30 juni 2016 gepubliceerd en is op 1 juli 2016 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsverordening (EU) 2016/1055 van de Commissie van 29 juni 2016 tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de technische middelen voor een passende openbaarmaking van voorwetenschap en voor het uitstellen van de openbaarmaking van voorwetenschap overeenkomstig Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad

officiële Engelstalige titel

Commission Implementing Regulation (EU) 2016/1055 of 29 June 2016 laying down implementing technical standards with regard to the technical means for appropriate public disclosure of inside information and for delaying the public disclosure of inside information in accordance with Regulation (EU) No 596/2014 of the European Parliament and of the Council
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsverordening
Wetgevingsnummer Uitvoeringsverordening 2016/1055
Celex-nummer i 32016R1055

3.

Key dates

Document 29-06-2016; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 30-06-2016; PB L 173 p. 47-51
Inwerkingtreding 01-07-2016; in werking datum publicatie +1 zie art 6
03-07-2016; Toepassing zie art 6
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

30.6.2016   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 173/47

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/1055 VAN DE COMMISSIE

van 29 juni 2016

tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de technische middelen voor een passende openbaarmaking van voorwetenschap en voor het uitstellen van de openbaarmaking van voorwetenschap overeenkomstig Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 betreffende marktmisbruik (verordening marktmisbruik) en houdende intrekking van Richtlijn 2003/6/EG van het Europees Parlement en de Raad en van Richtlijnen 2003/124/EG, 2003/125/EG en 2004/72/EG van de Commissie (1), met name artikel 17, lid 10.

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De bescherming van beleggers vereist een effectieve en tijdige openbaarmaking van voorwetenschap door uitgevende instellingen en deelnemers aan een emissierechtenmarkt. Om beleggers op het niveau van de Unie gelijke toegang tot voorwetenschap te waarborgen, moet deze voorwetenschap kosteloos, gelijktijdig en zo snel mogelijk voor alle categorieën van beleggers in de hele Unie openbaar worden gemaakt en moet deze informatie aan de media worden medegedeeld met het oog op een effectieve verspreiding ervan onder het publiek.

 

(2)

Indien deelnemers aan de emissierechtenmarkt reeds voldoen aan soortgelijke verplichtingen inzake de openbaarmaking van voorwetenschap overeenkomstig Verordening (EU) nr. 1227/2011 van het Europees Parlement en de Raad (2), en indien zij verplicht zijn krachtens die verordening en Verordening (EU) nr. 596/2014 dezelfde informatie te publiceren, wordt aan de verplichtingen van deze verordening geacht te zijn voldaan wanneer de informatie openbaar wordt gemaakt aan de hand van een platform voor de openbaarmaking van voorwetenschap in de zin van Verordening (EU) nr. 1227/2011, op voorwaarde dat de voorwetenschap aan de betrokken media is meegedeeld.

 

(3)

Het is belangrijk dat de technische middelen voor het uitstellen van de openbaarmaking van voorwetenschap het bijhouden van de essentiële gegevens in het proces voor het uitstellen van de openbaarmaking van voorwetenschap mogelijk maken, zodat uitgevende instellingen en deelnemers aan de emissierechtenmarkt in staat zijn om te voldoen aan hun verplichting tot kennisgeving aan de bevoegde autoriteiten.

 

(4)

De kennisgeving van het uitstel van de openbaarmaking van voorwetenschap en, in voorkomend geval, de toelichting bij de wijze waarop aan alle voorwaarden voor het uitstel werd voldaan, moeten schriftelijk aan de bevoegde autoriteit worden verstrekt met beveiligde elektronische middelen die door dezelfde bevoegde autoriteit zijn gespecificeerd, teneinde te zorgen voor de integriteit en vertrouwelijkheid van de inhoud van de informatie en de snelheid van de toezending.

 

(5)

Om de bevoegde autoriteit in staat te stellen de personen te identificeren die binnen de uitgevende instelling of bij de deelnemer aan de emissierechtenmarkt betrokken zijn bij het uitstel van de openbaarmaking van voorwetenschap, moet de kennisgeving van het uitstel de identiteit van de persoon vermelden die de kennisgeving heeft gedaan en van de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor het besluit om de openbaarmaking van voorwetenschap uit te stellen. In deze kennisgeving moet ook melding worden gemaakt van de temporele aspecten van het uitstel zodat de bevoegde autoriteiten kunnen beoordelen of aan de voorwaarden van Verordening (EU) nr. 596/2014 betreffende het uitstel is voldaan.

 

(6)

Een uitgevende instelling die een kredietinstelling of een financiële instelling is, moet de bevoegde autoriteit...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.