Tweede verslag - Wijziging van een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Verzamelwet VWS 2023)

Dit tweede verslag is onder nr. D toegevoegd aan wetsvoorstel 36357 - Verzamelwet VWS 2023 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Verzamelwet VWS 2023); Tweede verslag
Document­datum 03-07-2024
Publicatie­datum 03-07-2024
Nummer KST1151099
Kenmerk 36357, nr. D
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar

36 357

D

2023-2024

Wijziging van een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Verzamelwet VWS 2023)

TWEEDE VERSLAG VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT1

Vastgesteld 2 juli 2024

Het wetsvoorstel en de nota naar aanleiding van het verslag hebben de commissie aanleiding gegeven tot het maken van de volgende opmerkingen en het stellen van de volgende vragen.

Inleiding

De leden van de fractie van de BBB hebben omtrent het wetsvoorstel Verzamelwet VWS 2023 nog enkele aanvullende vragen. Met name de voorgestelde aanpassingen van de artikelen 14 en 15 van de Alcoholwet doen de leden van de BBB-fractie twijfelen of deze in lijn zijn met het originele doel.

Vragen en opmerkingen van de leden van de fractie van de BBB

Kan de regering een definitie geven van de begrippen 'kleinhandel' en 'detailhandel', zodat duidelijk wordt waar het verschil ligt?

De leden van de BBB-fractie vragen de regering wat er nodig is om kleinhandel binnen de horeca in formele zin toe te staan. Dit gezien het gegeven dat kleinhandel in horecabedrijven tot dusverre nooit als problematisch bevonden is, dan wel is gehandhaafd.

1 Samenstelling:

Van Wijk (BBB), Van Knapen (BBB), Lievense (BBB) Janssen-van Helvoort (GroenLinks-PvdA), Van Gurp (GroenLinks-PvdA) (ondervoorzitter), Fiers (GroenLinks-PvdA), Roovers (GroenLinks-PvdA), Thijssen (GroenLinks-PvdA), Geerdink (VVD),

Kaljouw (VVD), Klip-Martin (VVD), Prins (CDA) (voorzitter), Bakker-Klein (CDA), Moonen (D66),

Van Meenen (D66), Bezaan (PVV), Koffeman (PvdD), Baumgarten (JA21), Van Aelst-Den Uijl (SP), Talsma (CU), Van den Oetelaar (FVD), De Vries (SGP), Perin-Gopie (Volt), Van Rooijen (50PLUS), Van der Goot (OPNL)

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet met belangstelling uit naar de nota naar aanleiding van het tweede

verslag en ontvangt deze graag uiterlijk 5 september 2024.

De voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport Prins

De griffier van de vaste commissie voor oor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, De Boer


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.