Verordening 2009/19 - Uitvoering van Verordening 453/2008 inzake kwartaalstatistieken van vacatures in de EG, wat de definitie van een vacature, de peildata voor de gegevensverzameling, de specificaties voor de indiening van de gegevens en haalbaarheidsstudies betreft

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 14 januari 2009 gepubliceerd en is op 3 februari 2009 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EG) nr. 19/2009 van de Commissie van 13 januari 2009 tot uitvoering van Verordening (EG) nr. 453/2008 van het Europees Parlement en de Raad inzake kwartaalstatistieken van vacatures in de Gemeenschap, wat de definitie van een vacature, de peildata voor de gegevensverzameling, de specificaties voor de indiening van de gegevens en haalbaarheidsstudies betreft

officiële Engelstalige titel

Commission Regulation (EC) No 19/2009 of 13 January 2009 implementing Regulation (EC) No 453/2008 of the European Parliament and of the Council on quarterly statistics on Community job vacancies, as regards the definition of a job vacancy, the reference dates for data collection, data transmission specifications and feasibility studies
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2009/19
Celex-nummer i 32009R0019

3.

Key dates

Document 13-01-2009
Bekendmaking in Publicatieblad 14-01-2009; Special edition in Croatian: Chapter 05 Volume 006,OJ L 9, 14.1.2009
Inwerkingtreding 03-02-2009; in werking datum publicatie + 20 zie art 5
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

14.1.2009   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 9/3

 

VERORDENING (EG) Nr. 19/2009 VAN DE COMMISSIE

van 13 januari 2009

tot uitvoering van Verordening (EG) nr. 453/2008 van het Europees Parlement en de Raad inzake kwartaalstatistieken van vacatures in de Gemeenschap, wat de definitie van een vacature, de peildata voor de gegevensverzameling, de specificaties voor de indiening van de gegevens en haalbaarheidsstudies betreft

(Voor de EER relevante tekst)

DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gelet op Verordening (EG) nr. 453/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 23 april 2008 inzake kwartaalstatistieken van vacatures in de Gemeenschap (1), en met name op artikel 2, punt 1, tweede alinea, artikel 3, lid 1, artikel 5, lid 1, en artikel 7, lid 1,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Bij Verordening (EG) nr. 453/2008 is een gemeenschappelijk kader voor de systematische productie van kwartaalstatistieken van vacatures in de Gemeenschap vastgesteld.

 

(2)

Er zijn uitvoeringsmaatregelen nodig voor de vaststelling van de te verschaffen informatie en van de peildata waarvoor de informatie zal worden verzameld.

 

(3)

Ook moeten het formaat, de termijnen voor indiening van de vereiste gegevens en het eerste referentiekwartaal waarvoor gegevens moeten worden ingediend worden gespecificeerd.

 

(4)

Ingevolge artikel 7 van Verordening (EG) nr. 453/2008 moet het passende kader worden vastgesteld voor een reeks haalbaarheidsstudies die moeten worden uitgevoerd door de lidstaten die problemen hebben met het verstrekken van gegevens over kleine eenheden en bepaalde activiteiten.

 

(5)

De Europese Centrale Bank is geraadpleegd.

 

(6)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité statistisch programma,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Definities met betrekking tot het begrip vacature

Voor de toepassing van artikel 2, punt 1, van Verordening (EG) nr. 453/2008:

 

a)

omvat „daadwerkelijke stappen ondernemen om een geschikte kandidaat te vinden”:

 

i)

aanmelden van de vacature bij de openbare diensten voor arbeidsvoorziening;

 

ii)

contact opnemen met een particulier arbeidsbemiddelingsbureau/headhunter;

 

iii)

bekendmaken van een vacature in de media (bv. internet, kranten, tijdschriften);

 

iv)

bekendmaken van een vacature op een openbaar mededelingenbord;

 

v)

rechtstreeks benaderen, interviewen of selecteren van mogelijke kandidaten;

 

vi)

benaderen van werknemers en/of persoonlijke contacten;

 

vii)

een beroep doen op stagiairs.

 

b)

heeft „bepaalde termijn” betrekking op de maximale tijd dat de vacature openstaat en het de bedoeling is deze te vullen. Deze termijn is onbeperkt; alle vacatures waarvoor op de peildatum nog daadwerkelijke stappen worden ondernomen, moeten worden gemeld.

Artikel 2

Peildata

De lidstaten verschaffen gegevens over het aantal vacatures en het aantal bezette arbeidsplaatsen, zoals gedefinieerd in artikel 2, punten 1 en 2, van Verordening (EG) nr. 453/2008, die als representatief voor het referentiekwartaal kunnen worden beschouwd. Bij voorkeur geschiedt dit door voortdurend gegevens te verzamelen of door berekening van een representatief gemiddelde van voor specifieke peildata verzamelde gegevens.

Artikel 3

Indiening van gegevens

  • 1. 
    De lidstaten dienen de overeenkomstig artikel 1, lid 2, van Verordening (EG) nr. 453/2008 ingedeelde gegevens, alsmede de desbetreffende metagegevens binnen 70 dagen na het einde van het referentiekwartaal in.

Lidstaten...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.