Besluit 2010/166 - 2010/166/: Besluit van de Commissie van 19 maart 2010 betreffende de harmonisatie van de voorwaarden inzake het gebruik van radiospectrum voor mobiele communicatiediensten aan boord van vaartuigen (MCV-diensten) in de EU

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit was geldig tot 23 januari 2024 en moest uiterlijk op 20 maart 2010 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2010/166/: Besluit van de Commissie van 19 maart 2010 betreffende de harmonisatie van de voorwaarden inzake het gebruik van radiospectrum voor mobiele communicatiediensten aan boord van vaartuigen (MCV-diensten) in de Europese Unie (Kennisgeving geschied onder nummer C(2010) 1644)

officiële Engelstalige titel

2010/166/: Commission Decision of 19 March 2010 on harmonised conditions of use of radio spectrum for mobile communication services on board vessels (MCV services) in the European Union (notified under document C(2010) 1644)
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2010/166
Celex-nummer i 32010D0166

3.

Key dates

Document 19-03-2010
Bekendmaking in Publicatieblad 20-03-2010; Special edition in Croatian: Chapter 13 Volume 056,OJ L 72, 20.3.2010
Inwerkingtreding 20-03-2010; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 23-01-2024; opgeheven door 32024D0340 {repealing.act.provisional.date.notification.disclaimer|http://publications.europa.eu/resource/authority/fd_365/repealing.act.provisional.date.notification.disclaimer}
Kennisgeving 20-03-2010; {titleAndReference.draft.disclaimer.new|http://publications.europa.eu/resource/authority/fd_365/titleAndReference.draft.disclaimer.new}

4.

Wettekst

20.3.2010   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 72/38

 

BESLUIT VAN DE COMMISSIE

van 19 maart 2010

betreffende de harmonisatie van de voorwaarden inzake het gebruik van radiospectrum voor mobiele communicatiediensten aan boord van vaartuigen (MCV-diensten) in de Europese Unie

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2010) 1644)

(Voor de EER relevante tekst)

(2010/166/EU)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gelet op het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gelet op Beschikking nr. 676/2002/EG van het Europees Parlement en de Raad van 7 maart 2002 inzake een regelgevingskader voor het radiospectrumbeleid in de Europese Gemeenschap (radiospectrumbeschikking) (1), en met name op artikel 4, lid 3,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Het i2010-beleid, dat het strategisch kader vormt voor een Europese informatiemaatschappij (2), is gericht op het bevorderen van een open en concurrerende digitale economie in de Europese Unie. ICT wordt in dit verband gezien als een drijvende kracht achter maatschappelijke integratie en verbetering van de levenskwaliteit. Het ontwikkelen van aanvullende communicatiemiddelen zou gunstig kunnen zijn voor de arbeidsproductiviteit en voor groei in de mobieletelefoniemarkt.

 

(2)

Maritieme connectiviteitstoepassingen worden gebruikt aan boord van vracht- en passagiersvaartuigen die binnen de territoriale en de internationale wateren van de Europese Unie varen en vaak van pan-Europese of internationale aard zijn. Systemen die MCV-diensten leveren („MCV-systemen”) beogen de bestaande mobiele connectiviteit aan te vullen wanneer zij opereren binnen de gebieden van de territoriale wateren van de EU-lidstaten, als gedefinieerd in het Verdrag inzake het recht van de zee van de Verenigde Naties, die niet gedekt worden door terrestrische mobiele netwerken die vallen onder Beschikking nr. 2009/766/EG van de Commissie van 16 oktober 2009 betreffende de harmonisatie van de 900 MHz- en de 1 800 MHz-frequentieband voor terrestrische systemen die pan-Europese elektronischecommunicatiediensten kunnen verschaffen in de Gemeenschap (3). Een gecoördineerde aanpak van de reglementering van dergelijke MCV-diensten zou de doelstellingen van de interne markt ondersteunen en de beschikbaarheid van gsm-diensten binnen de Europese Unie potentieel verbeteren.

 

(3)

Harmonisering van de voorschriften met betrekking tot het gebruik van radiospectrum in de Europese Unie zou de invoering en aanvaarding van MCV-diensten in de Europese Unie moeten vergemakkelijken waarbij er hoofdzakelijk naar gestreefd wordt schadelijke interferentie te vermijden voor terrestrische mobiele netwerken en te voorkomen dat verbindingen tot stand worden gebracht met systemen die MCV-diensten leveren wanneer een verbinding met terrestrische mobiele netwerken mogelijk is.

 

(4)

Overeenkomstig artikel 4, lid 2, van Beschikking nr. 676/2002/EG heeft de Europese Conferentie van de Administraties van Posterijen en van Telecommunicatie (CEPT) een mandaat (4) gekregen om de technische en operationele voorwaarden te bepalen die nodig zijn om te vermijden dat gsm-systemen die gebruikt worden aan boord van vaartuigen in de 900 MHz- en 1 800 MHz-frequentiebanden in de territoriale wateren van lidstaten schadelijke interferentie veroorzaken bij de bestaande terrestrische mobiele netwerken en ervoor te zorgen dat terrestrische mobiele eindstations niet met een dergelijk systeem worden verbonden wanneer dat in gebruik is binnen de territoriale wateren en dat mobiele eindstations niet belemmerd wordt een verbinding tot stand te brengen met terrestrische netwerken. Deze beschikking is gebaseerd op de technische door de CEPT in het kader van het mandaat van de Commissie uitgevoerde studies waarvan verslag is gedaan in CEPT-verslag nr. 28 (5).

 

(5)

Het in het CEPT-verslag beschreven systeem dat MCV-diensten levert, bestaat...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de geconsolideerde versie, de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en tot slot de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.