Besluit 2006/167 - Activiteiten van bepaalde derde landen op het gebied van het vervoer over zee

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze beschikking is op 4 februari 2006 gepubliceerd en moest uiterlijk op dezelfde dag zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Beschikking nr. 167/2006/EG van het Europees Parlement en de Raad van 18 januari 2006 betreffende de activiteiten van bepaalde derde landen op het gebied van het vervoer over zee (gecodificeerde versie)

officiële Engelstalige titel

Decision No 167/2006/EC of the European Parliament and of the Council of 18 January 2006 concerning the activities of certain third countries in the field of cargo shipping (codified version)
 
Rechtsinstrument Beschikking
Wetgevingsnummer Besluit 2006/167
Origineel voorstel COM(2003)732 NLEN
Celex-nummer i 32006D0167

3.

Key dates

Document 18-01-2006
Bekendmaking in Publicatieblad 04-02-2006; Special edition in Romanian: Chapter 07 Volume 015,Special edition in Croatian: Chapter 07 Volume 002,OJ L 33, 4.2.2006,Special edition in Bulgarian: Chapter 07 Volume 015
Inwerkingtreding 04-02-2006; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 04-02-2006; {titleAndReference.draft.disclaimer.new|http://publications.europa.eu/resource/authority/fd_365/titleAndReference.draft.disclaimer.new}

4.

Wettekst

4.2.2006   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 33/18

 

BESCHIKKING Nr. 167/2006/EG VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

van 18 januari 2006

betreffende de activiteiten van bepaalde derde landen op het gebied van het vervoer over zee

(gecodificeerde versie)

HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 80, lid 2,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het advies van het Europees Economisch en Sociaal Comité (1),

Na raadpleging van het Comité van de Regio’s,

Handelend volgens de procedure van artikel 251 van het Verdrag (2),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Beschikking 78/774/EEG van de Raad van 19 september 1978 betreffende de activiteiten van bepaalde derde landen op het gebied van het vervoer over zee (3) is ingrijpend gewijzigd (4). Ter wille van de duidelijkheid en een rationele ordening van de tekst dient tot codificatie van deze beschikking te worden overgegaan.

 

(2)

Het is dienstig informatiesystemen in te voeren waardoor de instellingen van de Gemeenschap op de hoogte kunnen worden gehouden van de activiteiten van de koopvaardijvloten van derde landen waarvan de gedragingen nadelig zijn voor de scheepvaartbelangen van de lidstaten, en in het bijzonder voorzover deze activiteiten een nadelige invloed uitoefenen op het concurrentievermogen van de koopvaardijvloten van de lidstaten die deelnemen aan het internationale vervoer over zee. Deze informatiesystemen dienen eveneens het overleg op communautair niveau te vergemakkelijken.

 

(3)

Er dient te worden voorzien in de mogelijkheid om op het niveau van de Gemeenschap de nodige maatregelen te nemen teneinde de lidstaten in staat te stellen gezamenlijk tegenmaatregelen te treffen ten aanzien van de activiteiten van bepaalde derde landen op het gebied van het vervoer over zee,

HEBBEN DE VOLGENDE BESCHIKKING VASTGESTELD:

Artikel 1

Elke lidstaat neemt de nodige maatregelen om een systeem in te voeren om gegevens te verzamelen over de activiteiten van de koopvaardijvloten van derde landen waarvan de gedragingen nadelig zijn voor de scheepvaartbelangen van de lidstaten, en in het bijzonder voorzover deze activiteiten een nadelige invloed uitoefenen op het concurrentievermogen van de koopvaardijvloten van de lidstaten die deelnemen aan het internationale vervoer over zee.

Dit systeem moet elke lidstaat in staat stellen om, voorzover zulks noodzakelijk is om de in de eerste alinea beoogde doelstellingen te bereiken, gegevens te verzamelen met betrekking tot:

 

a)

het niveau van de aangeboden vervoerdiensten over zee;

 

b)

de aard, omvang, waarde, oorsprong en bestemming van de goederen welke worden geladen of gelost in de betrokken lidstaten door de schepen die deze diensten verrichten,

en

 

c)

het niveau van de vrachtprijs voor deze diensten.

Artikel 2

  • 1. 
    De Raad stelt met gekwalificeerde meerderheid van stemmen vast welke de derde landen zijn op welker koopvaardijvloot het informatiesysteem gemeenschappelijk wordt toegepast.
  • 2. 
    In het in lid 1 bedoelde besluit wordt gespecificeerd op welke soort vervoer over zee het informatiesysteem van toepassing zal zijn, de datum van invoering ervan, de frequentie van de te verzamelen gegevens, alsmede welk van de in artikel 1, tweede alinea, genoemde soorten gegevens verzameld moet worden.
  • 3. 
    Elke lidstaat zendt de Commissie regelmatig, of op haar verzoek, de door middel van zijn informatiesysteem verzamelde gegevens toe.
  • 4. 
    De Commissie maakt een beknopt overzicht van deze informatie voor de Gemeenschap als geheel. Artikel 4 van Beschikking 77/587/EEG van de Raad van 13 september 1977 houdende instelling van een overlegprocedure inzake de betrekkingen tussen de lidstaten en derde...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.