Verordening 2018/76 - Toewijzing van vangstmogelijkheden in het kader van het protocol bij de visserijovereenkomst met Mauritius tot vaststelling van vangstmogelijkheden en tegenprestatie

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 19 januari 2018 gepubliceerd en is op 8 december 2017 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EU) 2018/76 van de Raad van 23 oktober 2017 betreffende de toewijzing van vangstmogelijkheden in het kader van het protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EU) 2018/76 of 23 October 2017 on the allocation of fishing opportunities under the Protocol setting out the fishing opportunities and the financial contribution provided for by the Fisheries Partnership Agreement between the European Union and the Republic of Mauritius
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2018/76
Origineel voorstel COM(2017)483 NLEN
Celex-nummer i 32018R0076

3.

Key dates

Document 23-10-2017; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 19-01-2018; PB L 14 p. 1-2
Inwerkingtreding 08-12-2017; Toepassing zie art 2
22-01-2018; in werking datum publicatie +3 zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

19.1.2018   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 14/1

 

VERORDENING (EU) 2018/76 VAN DE RAAD

van 23 oktober 2017

betreffende de toewijzing van vangstmogelijkheden in het kader van het protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43, lid 3,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Op 28 januari 2014 heeft de Raad zijn goedkeuring gehecht aan Besluit 2014/146/EU betreffende de sluiting van de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius (1) („de overeenkomst”).

 

(2)

Het eerste protocol (2) bij de overeenkomst voorzag, voor een periode van drie jaar, in vangstmogelijkheden voor vaartuigen van de Unie die vissen in de visserijzone waarover de Republiek Mauritius („Mauritius”) de soevereiniteit of jurisdictie heeft, en in de financiële tegenprestatie van de Unie. De periode waarin dat protocol van toepassing was, is op 27 januari 2017 verstreken.

 

(3)

Overeenkomstig Besluit (EU) 2017/1960 van de Raad (3) is een nieuw protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mauritius („het protocol”), ondertekend op 8 december 2017.

 

(4)

De methode voor de verdeling van de vangstmogelijkheden over de lidstaten moet worden vastgesteld voor de volledige periode van toepassing van het protocol.

 

(5)

In artikel 10, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1006/2008 van de Raad (4) is bepaald dat de Commissie, als blijkt dat de vangstmogelijkheden die in het kader van het protocol aan de Unie zijn toegewezen, niet volledig worden opgebruikt met het afgegeven aantal vismachtigingen, de betrokken lidstaten daarvan in kennis moet stellen en hen moet verzoeken te bevestigen dat zij geen gebruik maken van die vangstmogelijkheden. Als niet binnen een vastgestelde termijn wordt geantwoord, moet dit worden beschouwd als een bevestiging dat de vaartuigen van de betrokken lidstaat hun vangstmogelijkheden in de gegeven periode niet volledig benutten. Deze termijn moet worden vastgesteld.

 

(6)

Om ervoor te zorgen dat de vaartuigen van de Unie spoedig met hun visserijactiviteiten kunnen starten, is het protocol voorlopig van toepassing met ingang van de datum van ondertekening. Deze verordening moet derhalve eveneens met ingang van die datum van toepassing zijn,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

  • 1. 
    De vangstmogelijkheden die zijn vastgesteld op grond van het protocol, worden als volgt over de lidstaten verdeeld:
 

a)

vaartuigen voor de tonijnvisserij met de zegen:

 

Spanje:

22 vaartuigen

Frankrijk:

16 vaartuigen

Italië:

2 vaartuigen

 

b)

vaartuigen voor de visserij met de drijvende beug:

 

Spanje:

12 vaartuigen

Frankrijk:

29 vaartuigen

Portugal:

4 vaartuigen

  • 2. 
    Verordening (EG) nr. 1006/2008 is van toepassing onverminderd de overeenkomst en het protocol.
  • 3. 
    Als met de vismachtigingsaanvragen van de in lid 1 vermelde lidstaten niet alle krachtens het protocol vastgestelde vangstmogelijkheden worden benut, neemt de Commissie overeenkomstig artikel 10 van Verordening (EG) nr. 1006/2008 vismachtigingsaanvragen van andere lidstaten in overweging.
  • 4. 
    De in artikel 10, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1006/2008 bedoelde termijn bedraagt tien werkdagen vanaf de datum waarop...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers, de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie en tot slot een overzicht van relevante raadplegingen.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.