Najaarscongres Leeuwarden

Met dank overgenomen van Jonge Socialisten in de PvdA (JS) i, gepubliceerd op woensdag 16 oktober 2024.

Allereerst nog even de belangrijkste informatie voor het aankomende congres. Zoals eerder aangekondigd zal het plaats gaan vinden in Leeuwarden, onder de Friezen ook wel bekend als: Ljouwert. Het zal plaatsvinden op zaterdag 16 en zondag 17 november en het thema is deze keer: “De Emancipatie Van Onze Generatie”.

Dan nu hetgeen waar we allemaal op hebben gewacht: de bekendmaking van de eerste sprekers! Deze zullen ons allemaal stuk voor stuk nieuwe inzichten gaan brengen als het gaat over de emancipatie van onze generatie. Een aantal heeft daarnaast te maken met de prachtige stad en provincie waar ons congres wordt gehouden.

Sprekers Najaarscongres Leeuwarden:

  • Hetty Jansen: een ervaren politica bij de PvdA en lid van de Eerste Kamer. Met haar jarenlange ervaring in de Provinciale Staten van Friesland brengt ze bakken vol kennis mee.
  • Mädi Cleerdin: voorzitter van het Regionaal Distributiecentrum Voedselbanken Friesland en actieve PvdA’er. Ze zet zich in om gezonde voeding te bieden aan mensen die het hard nodig hebben.
  • Iris Vrolijks: fractievoorzitter van de PvdA in Maassluis en voormalig voorzitter van de Jonge Socialisten. Ze staat bekend om haar passie voor gelijkheid en duurzaamheid.
  • Edou Hamstra: lid van de Provinciale Staten van Friesland. Zet zich in voor leefbaarheid, cultuur, de Friese taal, verkeer en vervoer
  • Daan Olivier: lid van de Provinciale Staten van Friesland. Zijn achtergrond in sport en zijn ervaring op het werk hebben hem een unieke invalshoek gegeven in de politiek.
  • Teun Toebes: is internationaal zorgvernieuwer en humanitair activist. Het is zijn missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie wereldwijd te verbeteren.

Ben jij nu super enthousiast geworden? Wij ook! Meld je, als je dat nog niet hebt gedaan, via deze link snel aan voor het congres en luister zeer binnenkort naar al deze fantastische sprekers!